Kultur i bevægelse | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kultur i bevægelse

Kultur i bevægelse undersøger, hvordan den komplicerede læreproces "at blive del af en ny kultur" foregår, og ad hvilke veje, der skabes fortrolighed med nye steder, sociale relationer og reaktioner.

Et af de centrale spørgsmål er, hvilke sociale drivkræfter, der favoriserer eller frasorterer enkeltpersoner, dvs. hvordan personer inkluderes i...

Læs mere

Kultur i bevægelse undersøger, hvordan den komplicerede læreproces "at blive del af en ny kultur" foregår, og ad hvilke veje, der skabes fortrolighed med nye steder, sociale relationer og reaktioner.

Et af de centrale spørgsmål er, hvilke sociale drivkræfter, der favoriserer eller frasorterer enkeltpersoner, dvs. hvordan personer inkluderes i eller ekskluderes fra fællesskabet eller med andre ord, hvem der bliver på studiet, og hvem der falder fra.

Antropologen Cathrine Hasse indskrev sig som en del af et forskningsprojekt som fysikstuderende for i et stykke tid at følge årets nystartede studerende på vej ind i fysikstudiets verden.

Denne bog følger Cathrine Hasse den proces, hvor en ny kulturel kompleks verden bliver til - for så igen at ændres. Analysen peger mod en antropologisk helhedsforståelse af fysikinstituttet som et dynamisk, kulturelt formet socialt kraftfelt.

Forfatteren præsenterer nytænkning i forhold til de klassiske antropologiske begreber kultur, felt og deltagerobservation, der forbindes til en ny forståelse af læreprocesbegrebet og samles i betegnelsen "den kulturelle læreproces".

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2002), 
410 sider
Vejl. Pris
116,-
ISBN 9788759398913

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et digitalt pensumeksemplar af denne titel.

Anmod om e-bog

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.