Byens mange ansigter handler om bylivets diversitet. Formålet med bogen er at illustrere diversiteten i den måde, hvorpå byens beboere og brugere konstruerer deres by - kropsligt, socialt, materielt og symbolsk.
Kirsten Simonsen tager udgangspunkt i internationale diskussioner om samtidens globaliseringsprocesser og deres betydning for det moderne byliv, men bygger på en tese om, at disse fortællinger dels anlægger en alt for deterministisk synsvinkel på bylivet, dels har en tendens til at generalisere meget specifikke tidsrumlige figurationer af bylivet.
For at imødegå dette problem udvikles en teoretisk ramme som omsættes til en empirisk analyse af case-karakter, der skal opfange noget af diversiteten gennem analyser af udvalgte gruppers konstruktion af byen.
Byen mange ansigter anlægger således et hverdagslivsperspektiv på byen. Det urbane ses som mødet mellem en diversitet af forskellige livsstile, kulturer og praksisformer - hver med deres specifikke rytmer i byen.
Byen og bylivet teoretiseres gennem hovedkategorierne den kropslige by og den narrative by som en løbende hverdagslig konstruktionsproces. Analysen peger på de praktiske og narrative operationer, gennem hvilke byens rum tilegnes og realiseres, og undersøgelsens resultater diskuteres løbende i forhold til teorier om (sen)moderne byliv.
Bogen henvender sig til studerende og akademikere både inden for kulturgeografi og bredt inden for bystudier som tværvidenskabeligt felt.