Køn i sygeplejepraksis | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Køn i sygeplejepraksis

Denne bog handler om kønnets betydning i den kliniske sygepleje.

Køn er på linje med alder og diagnose en vigtig markør for at kategorisere patienten, og forfatteren vil med denne bog klæde kommende og nuværende sygeplejersker på med faglige og personlige kvalifikationer til at arbejde med kønsspørgsmål i den kliniske praksis. Bogen er...

Læs mere

Denne bog handler om kønnets betydning i den kliniske sygepleje.

Køn er på linje med alder og diagnose en vigtig markør for at kategorisere patienten, og forfatteren vil med denne bog klæde kommende og nuværende sygeplejersker på med faglige og personlige kvalifikationer til at arbejde med kønsspørgsmål i den kliniske praksis. Bogen er baseret på den nyeste kønsforskning og har form som en lettilgængelig praktisk håndbog, som studerende, undervisere og vejledere let kan relatere til og omsætte i deres egen sundhedspraksis.

 I ni korte kapitler kommer forfatteren bl.a. omkring køn i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv (kapitel 1), køn i relation til bestemte sygdomme (kapitel 2-7), minoritetsstress og køn (kapitel 8) og perspektiver på køn (kapitel 9).

 Bogen henvender sig primært til sygeplejerskestuderende, men andre sundhedsprofessionelle kan også have gavn af at læse med.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2018), 
114 sider
Vejl. Pris
129,-
ISBN 9788759331996
E-bog (LIX)
1. udgave (2018), 
114 sider
Vejl. Pris
103,-
ISBN 9788759333266

Anmeldelser

Underviser

Denne fine lille og letlæselige bog er kommet i mine hænder - og jeg er begejstret! Den formidler så velformuleret nogle perspektiver på kønnet og hvordan dette udtrykkes (på mange måder problematisk) i den tilgang sundhedsprofessionelle har til borgere og patienter. Som lektor er denne bog særdeles brugbar som vejledende litteratur til sygepleje(rske)studerende ift at præsentere et... Læs mere

Underviser

Denne fine lille og letlæselige bog er kommet i mine hænder - og jeg er begejstret! Den formidler så velformuleret nogle perspektiver på kønnet og hvordan dette udtrykkes (på mange måder problematisk) i den tilgang sundhedsprofessionelle har til borgere og patienter. Som lektor er denne bog særdeles brugbar som vejledende litteratur til sygepleje(rske)studerende ift at præsentere et samlet billede af hvor der bl.a. i sundhedsvæsenet, forskningstraditioner og ikke mindst sundhedsprofessionerne er brug for at øge bevidstheden om køn og forholde sig kritisk til samfunds- og kulturelle normer for kønnene.

- Lotte Myler, Lektor, Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole

Skjul beskrivelse

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.