Profession og praktik | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Profession og praktik

Randi Andersen, Digitale liv konto and Kirsten Weber

Hvad enten man arbejder som sygeplejerske, lærer, pædagog eller fysioterapeut, er der tale om et offentligt servicearbejde, som er udspændt imellem tre dimensioner: Arbejdet er et vidensarbejde, baseret på teoretisk viden og på praksisviden. Det er samtidig også et menneskearbejde, som retter sig mod mennesker, hvilket stiller særlige krav om...

Read more

Hvad enten man arbejder som sygeplejerske, lærer, pædagog eller fysioterapeut, er der tale om et offentligt servicearbejde, som er udspændt imellem tre dimensioner: Arbejdet er et vidensarbejde, baseret på teoretisk viden og på praksisviden. Det er samtidig også et menneskearbejde, som retter sig mod mennesker, hvilket stiller særlige krav om nærvær og engagement. Endelig er arbejdet også et lønarbejde i en offentlig sektor under stadig omstilling.

I Profession og praktik viser de to forfattere, hvordan en sådan forståelse af professionernes arbejde kan være med til at berige den praktik, som ikke blot er en del af den formaliserede uddannelse til professionsbachelor, men som også kan opfattes som den læring, der foregår i selve arbejdslivet hele livet.

Bogen belyser endvidere, hvordan teoretisk viden og tavs viden i arbejdet spiller sammen i uddannelserne. Endelig diskuterer bogen, hvorvidt den øgede skriftlighed i professionsbacheloruddannelserne fremmer kvaliteten.
 

    

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2009), 
147 pages
Price
210,-
ISBN 9788778673718

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.