Personligt knowledge management | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Personligt knowledge management

- fra information til viden via læring

Det enkelte menneske er sin egen vigtigste ressource i arbejdet med viden.

Det er den bærende idé bag PKM - personligt knowledge management.

Gennem længere tid er begreber som den lærende og den vidende organisation blevet anvendt. Men det er netop ikke organisationen som sådan der lærer eller ved noget - men derimod de mennesker, der befolker...

Read more

Det enkelte menneske er sin egen vigtigste ressource i arbejdet med viden.

Det er den bærende idé bag PKM - personligt knowledge management.

Gennem længere tid er begreber som den lærende og den vidende organisation blevet anvendt. Men det er netop ikke organisationen som sådan der lærer eller ved noget - men derimod de mennesker, der befolker organisationen.

Denne bog viser, hvordan man kan optimere sin egen videnshåndtering ved at forstå videnskabelsesprocessen og ved at tilegne sig metoder og teknikker, der letter denne proces.

Peter Kastberg opstiller en model, der illustrerer erkendelsesprocessen fra information til viden via læring. I denne proces spiller individet netop en aktiv rolle via sin beslutningstagning. På den måde giver bogen også en introduktion til beslutningstagningsmodeller.

I bogens praktiske del præsenteres der helt konkret tre PKM-teknikker, som støtter personligt knowledge management og beslutningstagning: for det første informationssøgning, og hvordan man forbedrer den måde man finder sin information på. For det andet mapping: kortlægning, strukturering og visualisering af information, som giver et overblik over det vidensområde man færdes i. Og for det tredje diskuterer bogen læringsstile, der kan give indblik i hvordan man personligt kan arbejde med sin viden og forbedre sin læreproces.

Afslutningsvis viser bogen hvordan PKM kan bruges når man sammen med andre skal konstruere og dele viden.

Personligt knowledge management giver nuværende og kommende videnarbejdere brugbare metoder og teknikker til at bearbejde store stofområder og forædle og viderebringe viden. Både studerende ved videregående uddannelser og vidensarbejdere i virksomheder og organisationer kan derfor i drage stor nytte af bogen.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover m. flapper)
1. Edition (2007), 
175 pages
Price
225,-
ISBN 9788759311547

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.