Kildekritik | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Kildekritik

- i et samfundsvidenskabeligt perspektiv

Kildekritik i et samfundsvidenskabeligt perspektiv udfolder kildekritikken som en samfundsvidenskabelig metode, der sikrer systematik og videnskabelighed i kvalitative sammenhænge.

Gennem en række konkrete eksempler fra forskellige fagområder viser Vibeke Ankersborg , hvordan læseren kan selektere, analysere, vurdere og fortolke data og kilder i en...

Read more

Kildekritik i et samfundsvidenskabeligt perspektiv udfolder kildekritikken som en samfundsvidenskabelig metode, der sikrer systematik og videnskabelighed i kvalitative sammenhænge.

Gennem en række konkrete eksempler fra forskellige fagområder viser Vibeke Ankersborg , hvordan læseren kan selektere, analysere, vurdere og fortolke data og kilder i en samfundsvidenskabelig eller humanistisk sammenhæng ved hjælp kildekritikkens begreber og de principper for deres anvendelse, som bogen opstiller.

Bogen er den første af sin art, fordi den kobler humanioras lange tradition for kritisk kvalitativ analyse med samfundsvidenskabernes tradition for at skrive teorierne klart frem.

Kildekritik i et samfundsvidenskabeligt perspektiv henvender sig til undervisere og studerende i metodefagene på samfundsvidenskaberne og humaniora, til studerende, der skal skrive selvstændigt projektarbejde, samt til forskere, der ønsker at arbejde kvalitativt på et systematisk grundlag.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. Edition (2007), 
183 pages
Price
100,-
ISBN 9788759342831

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.