Mediernes rolle i voldtægtssager | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Mediernes rolle i voldtægtssager

Presseetik og jura

...

Læs mere

Mediernes rolle i voldtægtssager er kompleks og fyldt med dilemmaer og tværfaglige overvejelser. Detaljegrad, vægtning af retslig information og ordvalg har stor indflydelse på, hvordan en sag fremstilles. Mediebilledet kan være mere eller mindre misvisende i forhold til sagernes egentlige indhold, og man kan som journalist ende med at holde voldtægtsmyter i live, hvis man ikke har øje for alle disse ting. Som journalist skal man både tjene offentlighedens interesse, men også privatlivets fred og derved tage højde for de implementerede parter, der påvirkes af formidlingen.

Denne bog er en kortlægning af de problematikker, som er i spil, når der skal rapporteres i forbindelse med voldtægtssager. Bogen belyser både juridiske, psykologiske, sproglige og etiske temaer – alle med den journalistiske formidling som omdrejningspunkt. Journalister fra en række mediehuse har bidraget med eksempler fra praksis, som inddrages undervejs for at nuancere det stof, der behandles. Bogen skal ses som et praktisk redskab og opslagsværk, der kan bruges, når voldtægtssager skal dækkes.

Den henvender sig især til journalister og journaliststuderende, men har relevans for alle, der enten skal formidle voldtægtssager eller ønsker at forstå både sagerne og kommunikationen omkring dem bedre.

Forlag: Ajour
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2024), 
90 sider
Vejl. Pris
120,-
ISBN 9788775720149

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.