Journalistikkens grundtrin | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Journalistikkens grundtrin

Roller, krav, metoder

Denne 4. udgave af Journalistikkens grundtrin adskiller sig fra sine forgængere på især ét punkt: Bogen indeholder et nyt kapitel, som gennemgår de overvejelser og analyser, der skal holde journalister på dydens meget smalle vej, når kravet er at formidle intet mindre end sandheden. Kapitlet kommer omkring bl.a. objektivitet, fairness, diskurs,...

Læs mere

Denne 4. udgave af Journalistikkens grundtrin adskiller sig fra sine forgængere på især ét punkt: Bogen indeholder et nyt kapitel, som gennemgår de overvejelser og analyser, der skal holde journalister på dydens meget smalle vej, når kravet er at formidle intet mindre end sandheden. Kapitlet kommer omkring bl.a. objektivitet, fairness, diskurs, framing - og blinde vinkler.

Resten af bogen er blevet skrevet igennem med nye og opdaterede eksempler - og flere visuelle elementer.

Bogen beskriver faget journalistik, som er et fag med en samfundsmæssig forpligtelse og med et mål om at understøtte demokratiet og at arbejde for almenhedens interesser. Den definerer, afgrænser og fastlægger hele den faglige kerne, alle gode journalister arbejder ud fra, uanset om de laver journalistik til trykte eller digitale medier, radio og tv - eller mikser det hele. Bogen beskriver fagets centrale begreber som åbenhed, undren, kritisk sans og troværdighed. 

Fagets metoder og teorier bliver gennemgået ud fra det centrale udgangspunkt, at journalistik er et fag uden facitlister. Journalisten skal altid foretage en bedømmelse ud fra den konkrete situation. Hvad der er rigtigt i én situation, kan være forkert i en anden.

 

Forlag: Ajour
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
4. udgave (2021), 
213 sider
Vejl. Pris
295,-
ISBN 9788793453784

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.