Kompendium i Skilsmisseret | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Kompendium i Skilsmisseret

Kompendium i Skilsmisseret er udarbejdet med det formål at give studerende et overblik og grundlæggende viden om skilsmisseretten. Kompendiet indeholder eksempler fra praksis samt oversigtsskemaer, som skal lette forståelsen for faget. Kompendiet er ajourført med litteratur, lovregler og økonomiske satser indtil april 2017, og er primært baseret... Read more
Kompendium i Skilsmisseret er udarbejdet med det formål at give studerende et overblik og grundlæggende viden om skilsmisseretten. Kompendiet indeholder eksempler fra praksis samt oversigtsskemaer, som skal lette forståelsen for faget. Kompendiet er ajourført med litteratur, lovregler og økonomiske satser indtil april 2017, og er primært baseret på bogen Skilsmisseret – de økonomiske forhold, 3. udgave 2017, af Linda Nielsen og Annette Kronborg. Stoffet er dog selvstændigt systematiseret, og kompendiet kan derfor benyttes af alle studerende, der beskæftiger sig med skilsmisseretten, som et behjælpeligt supplement til eksamenslæsningen. Kompendiet er inddelt i 6 dele: Del 1 indeholder en gennemgang af ægteskabssagen, herunder sagsbehandlingsregler for Statsforvaltningen, skilsmissegrunde og vilkårene for separation og skilsmisse. I del 2 gennemgås skiftesagen, som behandler formuedelingen, herunder regler for bodeling og tvister af økonomisk karakter. I del 3-6 gennemgås retsområder af betydning for både ægteskabssagen og skiftesagen: Del 3 omhandler aftaler mellem ægtefæller. I Del 4 gennemgås skilsmisserettens gebyrer og procesudgifter samlet. Del 5 omhandler reglerne for Internationale skilsmisser. Til slut gennemgår del 6 fremtidsvisioner for skilsmissesager, herunder de retspolitiske forslag til fremtidig lovgivning.    
Publisher: Kompendieforlaget
Language: Dansk
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2017), 
146 pages
Price
225,-
ISBN 9788771730081
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. Edition (2017), 
146 pages
Price
136,-
ISBN 9788771730494

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.