Den socialistiske børnebog | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Den socialistiske børnebog

I denne bog fortælles om en af de mest særegne perioder i dansk børnelitteraturs historie. Tiden er 1970'erne, hvor den socialistiske børnebog var den helt dominerede litteratur for børn i det meste af årtiet.

I bogens første del belyses denne litteratur i forhold til sin samtid, og den relateres til den udbredte venstredrejning i samfundet som...

Læs mere

I denne bog fortælles om en af de mest særegne perioder i dansk børnelitteraturs historie. Tiden er 1970'erne, hvor den socialistiske børnebog var den helt dominerede litteratur for børn i det meste af årtiet.

I bogens første del belyses denne litteratur i forhold til sin samtid, og den relateres til den udbredte venstredrejning i samfundet som sådan især inden for kulturliv og undervisning.

Anden del fortæller om seks af periodens mest markante forfatterskaber, bl.a. Bent Hallers, Hans Ovesens og Torben Weinreichs.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2015), 
130 sider
Vejl. Pris
60,-
ISBN 9788778674609
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2015), 
130 sider
Vejl. Pris
191,-
ISBN 9788778674685

Anmeldelser

Medier

"Der er budt ind til en ret forunderlig tidsrejse ... Nogle læsere vil nok spørge: " Hvad skal vi bruge den bog til?" Den kan give ideer, når læreren eller den studerende skal forberede emner om ungdomsoprør, ytringsfrihed og indoktrinering. Den kan bruges ved periodelæsning, og måske som genrelæsning(!). Og så kan den bruges for den, som samler på byggeklodser til sin viden om... Læs mere

Medier

"Der er budt ind til en ret forunderlig tidsrejse ... Nogle læsere vil nok spørge: " Hvad skal vi bruge den bog til?" Den kan give ideer, når læreren eller den studerende skal forberede emner om ungdomsoprør, ytringsfrihed og indoktrinering. Den kan bruges ved periodelæsning, og måske som genrelæsning(!). Og så kan den bruges for den, som samler på byggeklodser til sin viden om børnelitteraturhistorie og historie generelt. Den kan kort og godt både læses og bruges af mange."

- Bo Gottlieb, LæringsCentret 

Skjul beskrivelse

Yderligere information

Forord 7

1970 erne 9

Børnelitterature 15

Litteraturen om børnelitteraturen 19

BIXEN 23

Kolding-seminaret 29

Den socialistiske børnebog 35

De første 45

De mange 49

Billedbogen 51

Bent Haller 57

Per Holm Knudsen 67

Hans Ovesen 77

Flemming Andersen 89

Iben Melbye 97

Torben Weinreich 105

Afslutning 119

Illustrationer 125

Litteratur 127

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et digitalt pensumeksemplar af denne titel.

Anmod om e-bog

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.