Det syge samfund | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Det syge samfund

En antologi til minde om Anders Petersen

Det syge samfund er en antologi til minde om Anders Petersen, der gik bort d. 20. maj 2022. Den udgør et testamente over hans akademiske virke og status som intellektuelt fyrtårn inden for dansk sociologi – et posthumt festskrift til et menneske og en forsker, vi aldrig glemmer. Antologien skal læses som et tværfagligt forsøg på at beskrive den...

Læs mere

Det syge samfund er en antologi til minde om Anders Petersen, der gik bort d. 20. maj 2022. Den udgør et testamente over hans akademiske virke og status som intellektuelt fyrtårn inden for dansk sociologi – et posthumt festskrift til et menneske og en forsker, vi aldrig glemmer. Antologien skal læses som et tværfagligt forsøg på at beskrive den tid, vi lever i, og udfolde en særlig type kritik, der lå Anders’ hjerte meget nær: en samtidsdiagnose, der har til formål at indfange de sociale udviklingstendenser, endog de sociale patologier, der forårsager så megen mistrivsel og lidelse i verden omkring os.

Bogens kapitler tager livtag med tendenser og udviklinger, der kan siges at afføde sygdomme og dårligdomme blandt os, og stiller dermed spørgsmålet, hvorvidt vi lever i et sygt samfund. Hvordan kan det faktum, at så mange mennesker i vores tid bliver ramt af angst, stress og depression, ses i lyset af det samfund, vi lever i? På hvilke måder er sociale og politiske strukturer relaterede til samtidens lidelsesformer? Det syge samfund er et forsøg på at diagnosticere og kritisere en verden, der skaber sjælløse og fremmedgjorte individer, og i lyset heraf at koncipere alternative og mere bæredygtige måder at leve og organisere vores fælles verden på.

Hvert kapitel forholder sig specifikt til Anders’ tænkning – ved at diskutere og applicere hans begreber på nuværende fænomener, ved at tage et kritisk blik på dem, ved at videreføre dem på relevante måder og igennem disse bevægelser forsøge at tegne konturerne af en tænker, der efterlod et uforglemmeligt indtryk på så mange mennesker og dansk sociologi som samlet hele. Antologien henvender sig til ansatte og studerende ved landets universiteter og professionshøjskoler samt en bredere interesseret almenhed.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2024), 
258 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788759344439

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.