Europa 1300-1600 | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Europa 1300-1600

Europa 1300-1600 skildrer en turbulent periode i Europas historie.

Krigen antager nye former og bliver mere destruktiv og uforsonlig. Højmiddelalderens forening af det åndelige og det verdslige bryder sammen, og reformationen og modreformationen toner frem. Opdagelsesrejser udvider verden, og handlen blomstrer i deres kølvand. Europas mest magtfulde...

Læs mere

Europa 1300-1600 skildrer en turbulent periode i Europas historie.

Krigen antager nye former og bliver mere destruktiv og uforsonlig. Højmiddelalderens forening af det åndelige og det verdslige bryder sammen, og reformationen og modreformationen toner frem. Opdagelsesrejser udvider verden, og handlen blomstrer i deres kølvand. Europas mest magtfulde stater indleder et kapløb om de koloniale rigdomme.

Bindets forfattere, Håkan Arvidsson og Tove Elisabeth Kruse, har lagt hovedvægten på omvæltningerne i den europæiske samfundsorden, og i særlig grad den rolle, som reformationen og periodens mange krige kommer til at spille for forholdet mellem verdslig og åndelig magt.

Bag værket står historikere fra Danmark, Sverige og Island, som med udgangspunkt i aktuel forskning formidler en dybere forståelse af dette kulturområdes tilblivelse, dets splittelse og sammenhængskraft, og senere den dynamik, som i nogle århundreder giver Europa dominans i verdenssamfundet.

Fremstillingen veksler imellem detaljeret og indlevende fortælling om personer, miljøer og tankeforestillinger og mere overbliksskabende analyse af periodens sociale, kulturelle og politiske begivenheder og udviklingstræk.

Værket rummer således både den traditionelle begivenhedshistorie med dens fremhævelse af historiens milepæle, og nyere historiske tilgange, som fx den mentalitetshistoriske, der i højere grad vægter den lille historie, de nære skildringer af sociale relationer og mentale og religiøse forestillinger.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Hæfte)
1. udgave (1999), 
290 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788778670052

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.