Statsministeren 1 | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Statsministeren 1

Kampe om regeringsledelsen. 1848-1901

I 1848 brød den danske enevælde sammen. Sammenbruddet udløste en borgerkrig mellem danskerne og slesvig-holstenerne. Samtidig skulle der opbygges et helt nyt regeringssystem og udarbejdes en grundlov. Kongen stod fortsat som leder af den udøvende magt, men hverken Frederik VII eller Christian IX havde evner eller magt til at styre alene, og frem...

Læs mere

I 1848 brød den danske enevælde sammen. Sammenbruddet udløste en borgerkrig mellem danskerne og slesvig-holstenerne. Samtidig skulle der opbygges et helt nyt regeringssystem og udarbejdes en grundlov. Kongen stod fortsat som leder af den udøvende magt, men hverken Frederik VII eller Christian IX havde evner eller magt til at styre alene, og frem til 1901 blev der ført stadige magtkampe om, hvordan regeringen skulle udpeges, og hvem der skulle lede den. Den politiske ledelse fremstod ofte splittet og dysfunktionel, hvilket medvirkede til tabet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg i 1864 og senere til optræk til ny borgerkrig.

Værket Statsministeren 1-5 udgør den første sammenhængende historiske analyse af Danmarks mest magtfulde politiske embede og dets forandring fra 1848 til i dag. Værket skildrer ikke blot de enkelte statsministre og de begivenheder, der formede deres tid, men er samtidig en beskrivelse af, hvordan hver af dem i større eller mindre omfang gav deres bidrag til udviklingen af det magtapparat, der er lige så nødvendigt for en statsminister, som et klaver er for en pianist.

I dette bind behandles perioden 1848-1901.


Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2020), 
436 sider
Vejl. Pris
399,-
ISBN 9788759335826

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.