Statsministeren 2 | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Statsministeren 2

Demokratiets første statsministre. 1901-1942

Fra 1901 og frem efterlevede Danmark stort set de parlamentariske principper.  Kvinder og tyende fik desuden valgret i 1915, og dermed havde Danmark tilnærmet sig et ægte repræsentativt demokrati. Politisk blev mellemkrigstiden i international sammenligning meget stabil i Danmark, hvilket delvist skyldtes førerdyrkelse af statsminister Thorvald...

Læs mere

Fra 1901 og frem efterlevede Danmark stort set de parlamentariske principper.  Kvinder og tyende fik desuden valgret i 1915, og dermed havde Danmark tilnærmet sig et ægte repræsentativt demokrati. Politisk blev mellemkrigstiden i international sammenligning meget stabil i Danmark, hvilket delvist skyldtes førerdyrkelse af statsminister Thorvald Stauning. Den tyske besættelse af Danmark i 1940 medførte imidlertid en krise for demokratiseringen og den politiske stabilitet, og ved Staunings død i 1942 så fremtiden sort ud.

Værket Statsministeren 1-5 udgør den første sammenhængende historiske analyse af Danmarks mest magtfulde politiske embede og dets forandring fra 1848 til i dag. Værket skildrer ikke blot de enkelte statsministre og de begivenheder, der formede deres tid, men er samtidig en beskrivelse af, hvordan hver af dem i større eller mindre omfang gav deres bidrag til udviklingen af det magtapparat, der er lige så nødvendigt for en statsminister, som et klaver er for en pianist.

I dette bind behandles perioden 1901-1942.


Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2020), 
611 sider
Vejl. Pris
399,-
ISBN 9788759335833

Yderligere information

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.