Moderne ortodokse kirker | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Moderne ortodokse kirker

De ortodokse kirker er vendt tilbage til samfundslivet i Østeuropa og Rusland efter murens fald i 1989. I dag er kirkerne medvirkende i udformningen af stater, deres politik og kultur i en så afgørende grad, at det i lande som Rusland, Serbien og Hviderusland er svært at adskille nation og kirke fra hinanden. Politiske konflikter og revolutioner i...

Læs mere

De ortodokse kirker er vendt tilbage til samfundslivet i Østeuropa og Rusland efter murens fald i 1989. I dag er kirkerne medvirkende i udformningen af stater, deres politik og kultur i en så afgørende grad, at det i lande som Rusland, Serbien og Hviderusland er svært at adskille nation og kirke fra hinanden. Politiske konflikter og revolutioner i bl.a. Ukraine, Montenegro og Hviderusland udspiller sig i disse år på et religiøst bagtæppe, hvor kirkelederes ord kan være afgørende for landets politiske fremtid.  

Samtidig er de ortodokse kirker i en sådan vækst, at de i dag er den næststørste kirketradition i verden. Det kan tydeligt ses i Vesteuropa og Danmark, hvor de ortodokse kirkesamfund vokser frem. I Danmark er f.eks. den rumænske ortodokse kirke på under 20 år vokset fra ingenting til 18 menigheder og et kloster - som følge af de godt 40.000 nytilkomne rumænske migranter efter EU-udvidelsen i 2007.

Moderne ortodokse kirker gennemgår de ortodokse kirker, deres historie, deres udfordringer og muligheder her over tredive år efter murens fald. Bogens kapitler belyser udviklingen og indkredser de moderne ortodokse kirkers status i dag. Den sidste del af bogen fokuserer på de ortodokse kirker i Danmark, og læseren får her det første samlede overblik over etableringen af de ortodokse migrantmenigheder i Danmark efter 1989.

Bidragsydere: Annika Hvithamar, Marie Vejrup Nielsen, Sebastian Rimestad, Christian Gottlieb og Jon A. P. Gissel
Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2021), 
250 sider
Vejl. Pris
275,-
ISBN 9788759337394

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.