De menneskelige samfunds udvikling | Samfundslitteratur

Search form

Content section

De menneskelige samfunds udvikling

En kritisk introduktion til historisk sociologi

En fremadskuende introduktion til historisk sociologi.

Jacob Alsted udpeger og diskuterer nogle af den historiske sociologis og samfundsvidenskabens mest fundamentale begreber, blandt andet evolutionsbegrebet og forholdet mellem struktur og aktør.

Bogen former sig som en analyse af fem nøglepersoners vigtigste værker inden for den historiske...

Read more

En fremadskuende introduktion til historisk sociologi.

Jacob Alsted udpeger og diskuterer nogle af den historiske sociologis og samfundsvidenskabens mest fundamentale begreber, blandt andet evolutionsbegrebet og forholdet mellem struktur og aktør.

Bogen former sig som en analyse af fem nøglepersoners vigtigste værker inden for den historiske sociologi: Barrington Moore, Theda Skocpol, Charles Tilly, Anthony Giddens og Michael Mann.

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog ()
1. Edition (2001), 
171 pages
Price
168,-
ISBN 9788778671363

Reviews

Press

"Det gode greb hos Alsted er at han går ind i de grundlæggende spørgsmål hos forfatterne... Bogen lever dermed på bedste vis op til sin undertitel... Read more

Press

"Det gode greb hos Alsted er at han går ind i de grundlæggende spørgsmål hos forfatterne... Bogen lever dermed på bedste vis op til sin undertitel om at levere "en kritisk introduktion" til områder og spørgsmål, som alt for længe har måttet savne et institutionelt tilholdssted i Danmark."

Tim Knudsen, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet

 

"Jacob Alsteds bog giver en glimrende indføring i en række centrale, nutidige, historiske sociologers forfatterskaber. Samtidig bringer han disciplinen videre ved at stille en række præcise videnskabsteoretiske spørgsmål til et repræsentativt udvalg af nulevende historiske sociologer, først og fremmest omkring forholdet mellem struktur og aktør. Hans bog er således både en første introduktion til feltet på dansk og en original videreførelse. Anbefales varmt."

Uffe Østergaard, Dansk Center for Holocaust- og Folkedrabsstudier.

Read less

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.