Fleksibilitet, flygtighed og frirum | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Fleksibilitet, flygtighed og frirum

Lise Drewes Nielsen, Kurt Aagard Nielsen, Eva Munk-Madsen and Katrine Hartmann-Petersen

Nutidens arbejdsliv kræver, at vi er fleksible og omstillingsparate. Og hvem vil ikke gerne være det? Spørgsmålet er bare, hvad det gør ved vores trivsel og arbejde i det daglige?

Med inspiration fra den amerikanske sociolog Richard Sennet giver forfatterne i Fleksibilitet, flygtighed og frirum et signalement af det fleksible arbejdsliv, som det...

Read more

Nutidens arbejdsliv kræver, at vi er fleksible og omstillingsparate. Og hvem vil ikke gerne være det? Spørgsmålet er bare, hvad det gør ved vores trivsel og arbejde i det daglige?

Med inspiration fra den amerikanske sociolog Richard Sennet giver forfatterne i Fleksibilitet, flygtighed og frirum et signalement af det fleksible arbejdsliv, som det ser ud i Danmark i dag.

Med udgangspunkt i to fagområder, buschaufførerne og handicaphjælperne, viser bogen, at fleksibiliteten i arbejdslivet sjældent er uden omkostninger. Den fører til flygtighed, til fravær af stabile relationer i arbejdet, til en øget individualisering af arbejdet og til at fagligheden i arbejdet forsvinder.

Forfatternes beskrivelser følges op af et forsøg på at anvise veje ud af problemerne. Perspektivet er, at løsningerne ikke findes udelukkende på den enkelte arbejdsplads eller i det enkelte individ. De skal også findes i den måde, vi indretter vores samfund på.

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2010), 
229 pages
Price
225,-
ISBN 9788778673824

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.