HVAD og HVORNÅR skal vi spise? | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

HVAD og HVORNÅR skal vi spise?

I det meste af den tid, vi har levet på Jorden, har ingen fortalt os, hvad vi skal spise. Der var ingen, som talte kalorier eller kulhydrater. Og selv i samfund med god adgang til mad, var det de færreste, der blev overvægtige. I dag får vi fortalt, hvad vi skal spise. Alligevel bliver størsteparten af os overvægtige, og mange bliver syge af...

Læs mere

I det meste af den tid, vi har levet på Jorden, har ingen fortalt os, hvad vi skal spise. Der var ingen, som talte kalorier eller kulhydrater. Og selv i samfund med god adgang til mad, var det de færreste, der blev overvægtige. I dag får vi fortalt, hvad vi skal spise. Alligevel bliver størsteparten af os overvægtige, og mange bliver syge af deres kost. Hvad er der galt med vores kost, og hvorfor er der så mange modstridende budskaber om, hvad vi skal spise? Hvem har ret – hvis nogen da har ret?

Denne bog giver dig et nyt blik på, hvad vi egentlig skal spise og hvorfor. Det er i virkeligheden meget nemt at spise sundt, hvis bare du ved, hvad du skal navigere efter. Her får du opdateret og forskningsbaseret information om det vigtige samspil imellem kroppen og maden, så du kan træffe bedre valg om det, du spiser – med et sundere helbred som resultat.

3 vigtige pointer fra bogen:

  • Et stort antal studier har vist en sammenhæng mellem et højt indtag af ultraforarbejdet mad og sundhedsproblemer.
  • Ultraforarbejdet mad forstyrrer biologiske signaler, der styrer sult og mæthed, og indeholder ofte mange tilsætningsstoffer, som er mangelfuldt testet.
  • Periodisk faste er en universalmetode til at genoprette et godt helbred og renovere kroppen indefra.

Om forfatteren:
Marit Kolby har en bachelorgrad i madvidenskab og en mastergrad i ernæringsbiologi og arbejder som lektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Hun er en utrættelig formidler af ny ernæringsviden igennem videnskabelige tidsskrifter, aviser og websites, podcasts og andre sociale medier, og hun har etableret sig som en nytænkende stemme i den offentlige ernæringsdebat.


Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2024), 
196 sider
Vejl. Pris
279,-
ISBN 9788759345177

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christine Ploug Lindberg på cpl@samfundslitteratur.dk.