Kvalitative systematiske reviews | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kvalitative systematiske reviews

Hvorfor og hvordan?

Formålet med systematiske reviews er at indsamle empirisk evidens for virkningen af en given indsats eller et tiltag. Det sker ved systematisk at kortlægge den eksisterende forskning inden for et bestemt område eller problemfelt.

Kvalitative systematiske reviews – hvorfor og hvordan? giver dig metodisk overblik og præsenterer dig for forskellige...

Læs mere

Formålet med systematiske reviews er at indsamle empirisk evidens for virkningen af en given indsats eller et tiltag. Det sker ved systematisk at kortlægge den eksisterende forskning inden for et bestemt område eller problemfelt.

Kvalitative systematiske reviews – hvorfor og hvordan? giver dig metodisk overblik og præsenterer dig for forskellige tilgange og metoder til arbejdet med systematiske reviews, hvor kvalitativ forskning indgår.

Bogen har fokus på de tre mest anvendte analysemetoder til kvalitative, systematiske reviews: tematisk, meta-aggregativ samt meta-etnografisk metode, og den gennemgår reviewets seks delprocesser trin for trin:

  1. Design, protokol og registrering
  2. Søgestrategi
  3. Screening, inklusion og kvalitetsvurdering
  4. Definition af data og dataekstraktion
  5. Syntese og analyse af data
  6. Diskussion og afrapportering.

Bogen sætter dig i stand til selv at gennemføre et kvalitativt systematisk review eller undervise i temaet uden at gå på kompromis med det videnskabelige niveau. 

Kvalitative systematiske reviews – hvorfor og hvordan? henvender sig til studerende på mellemlange og videregående uddannelser, primært inden for sundhedsvidenskaberne, men kan også anvendes inden for andre videnskabelige fagområder, fx humaniora og samfundsvidenskab.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2023), 
90 sider
Vejl. Pris
120,-
ISBN 9788759341407

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.