Kompendium - biokemiske og kemiske noter og oversigter | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Kompendium - biokemiske og kemiske noter og oversigter

Dette kompendium er målrettet medicin- og tandlægestuderende på 4. semester. Desuden kan studerende på 1. semester have glæde af de mange oversigter i de to første kapitler, der handler om henholdsvis kemi og enzymer.

Formålet med kompendiet er først og fremmest at tilvejebringe et overblik over biokemi med udgangspunkt i omsætningen af...

Read more

Dette kompendium er målrettet medicin- og tandlægestuderende på 4. semester. Desuden kan studerende på 1. semester have glæde af de mange oversigter i de to første kapitler, der handler om henholdsvis kemi og enzymer.

Formålet med kompendiet er først og fremmest at tilvejebringe et overblik over biokemi med udgangspunkt i omsætningen af kostens hovedkomponenter: kulhydrat, fedt og protein. Et sådant overblik vil medføre, at udbyttet af den store detaljering i de traditionelle lærebøger i biokemi kan blive større for de studerende.

Et andet formål er at etablere en tæt forbindelse til kemikurset på 1. semester (CKK), og derfor er de vigtigste begreber fra kurset præsenteret i kapitlerne Kemisk opdatering og Enzymer i begyndelsen af kompendiet. Afhængigt af læserens forudsætninger kan disse kapitler konsulteres efter behov under studiet af kapitlet om metabolismen.

Der er lagt stor vægt på at formidle biokemien på pædagogisk vis, og derfor rummer kompendiet mange illustrationer og oversigter.

I biokemi er enzymer og disses eventuelle regulering i fokus, men af hensyn til overblikket er kun regulerede enzymer medtaget i de forskellige processer.

Der er i appendikset redegjort for vigtige aspekter af de såkaldte folkesygdomme: diabetes, overvægt, forhøjet kolesterol og misbrug af alkohol.

Derudover er der i appendikset med et beregningseksempel omtalt aerob og anaerob træning.

Kompendiets form og indhold er resultatet af mange års erfaring med undervisning af medicin- og tandlægestuderende i kemi og biokemi, og de studerendes input gennem årene har været af stor betydning.

Publisher: Kompendieforlaget
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2019), 
116 pages
Price
200,-
ISBN 9788771730654

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christian Vedel Melsen på cvm@samfundslitteratur.dk.