Biased | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Biased

Et indblik i vores irrationelle sind

Vi ser verden som mere fordelagtig, end den i virkeligheden er. Vi tror, vi kan forudse, hvad der vil ske i fremtiden, og at vores mål er mere opnåelige, end de objektivt set er. Vi er mildest talt dårlige til at anerkende det fulde omfang af vores uvidenhed og usikkerheden i den verden, vi lever i. Vi er biased og influeret af vores irrationelle...

Read more

Vi ser verden som mere fordelagtig, end den i virkeligheden er. Vi tror, vi kan forudse, hvad der vil ske i fremtiden, og at vores mål er mere opnåelige, end de objektivt set er. Vi er mildest talt dårlige til at anerkende det fulde omfang af vores uvidenhed og usikkerheden i den verden, vi lever i. Vi er biased og influeret af vores irrationelle sind.

Biased handler om, hvordan kognitive bias forvrænger vores verdensbillede. Igennem 40 nøje udvalgte bias giver bogen et indblik i vores irrationelle sind. Fra vores tendens til at søge efter, fortolke, favorisere og genkalde information på måder, som understøtter det syn på verden, vi i forvejen har, til hvordan viden kan være en forbandelse. Bogen svarer blandt andet på, hvorfor vaccineskepsis eksisterer i oplysningens peak, hvorfor fodboldfans oftest går skuffede hjem, hvorfor iværksætteri sædvanligvis er en ufornuftig, men tillokkende bedrift – og meget mere.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Read less

Buy the book

Bog (Softcover m. flapper)
1. Edition (2024), 
175 pages
Price
235,-
ISBN 9788759344323

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.