Fortiden er ikke hvad den har været | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Fortiden er ikke hvad den har været

- en indføring i historiefaget

Knut Kjeldstadli

Fortiden er ikke hvad den har været. Vores billede af fortiden er sjældent sammenfaldende med, hvordan fortiden 'egentlig' var. Derfor må vi finde frem til, hvordan vi bedst kan begribe den. Vi må vide, hvordan vi skal forske.

Fortiden er ikke hvad den har været er en moderne, let tilgængelig og bredt dækkende indføring i historiefaget. Den...

Read more

Fortiden er ikke hvad den har været. Vores billede af fortiden er sjældent sammenfaldende med, hvordan fortiden 'egentlig' var. Derfor må vi finde frem til, hvordan vi bedst kan begribe den. Vi må vide, hvordan vi skal forske.

Fortiden er ikke hvad den har været er en moderne, let tilgængelig og bredt dækkende indføring i historiefaget. Den dækker forskningsmetode, faghistorie og didaktik.

Knut Kjeldstadli forklarer, hvad historie er, hvordan faget er vokset frem, hvilke spørgsmål historikere beskæftiger sig med i dag, og hvad der kendetegner deres faglige tilgang.

Forfatteren belyser endvidere, hvordan historisk forskning foregår, hvad metode er, og hvilke teknikker der står til rådighed. Desuden belyses: hvorfor historie, hvordan bruges faget i samfundet?

Bogen er oversat og bearbejdet af dr.phil. Claus Bryld, som desuden er forfatter til bogens to kapitler om dansk historiografi og om kildesøgning i Danmark.

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog ()
1. Edition (2001), 
326 pages
Price
315,-
ISBN 9788778670915

Reviews

Press

"Man kan kun hilse denne bog velkommen, og man må sige: Endelig kom afløseren for H. P. Clausens: Hvad er historie? Der er tale om en meget... Read more

Press

"Man kan kun hilse denne bog velkommen, og man må sige: Endelig kom afløseren for H. P. Clausens: Hvad er historie? Der er tale om en meget velskrevet bog, og det er godt, at Claus Bryld ikke nøjedes med blot at oversætte, men også sørgede for at tilføre bogen en dansk vinkel. Det har gjort, at den må siges at være særdeles brugbar bl.a. på seminariernes linieuddannelse, idet der gives en grundig indføring i historiefagets mange facetter. Jeg kan kun anbefale "Fortiden er ikke hvad den har været"."

Lene Rasmussen i Historie & Samfundsfag nr. 3/01

 

"Både studenter på høyere nivå og ikke minst historikere burde tvinges til å lese denne boka før de får anledning til å skrive så mye som et forord. Boka er en nødvendig og god påminnelse om at en forståelig fremstilling ikke nødvendigvis er en overforenklet fremstilling."

Nina Refseth i det norske tidsskrift Arr

Read less

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.