Den intellektuelles ansvar | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Den intellektuelles ansvar

Edward W. Said

"For mig er det centrale at den intellektuelle er et individ udstyret med evnen til at repræsentere, legemliggøre og artikulere et budskab, et synspunkt, en holdning, en filosofi eller en anskuelse til og for et publikum.

Og denne rolle er krævende og kan ikke spilles uden følelsen af at være en person, hvis hverv det er offentligt at rejse...

Read more

"For mig er det centrale at den intellektuelle er et individ udstyret med evnen til at repræsentere, legemliggøre og artikulere et budskab, et synspunkt, en holdning, en filosofi eller en anskuelse til og for et publikum.

Og denne rolle er krævende og kan ikke spilles uden følelsen af at være en person, hvis hverv det er offentligt at rejse pinlige spørgsmål, at konfrontere ortodoksi og dogmer (i stedet for at producere dem), at være en der ikke så let kan tages til indtægt af regeringer eller selskaber, og hvis raison d'être det er at repræsentere alle disse mennesker og problemer der rutinemæssigt fejes ind under gulvtæppet.

Den intellektuelle gør dette på grundlag af universelle principper: at alle mennesker har ret til at forvente anstændige adfærdsnormer med hensyn til frihed og retfærdighed fra verdslige magter eller nationer, og at overlagt eller uagtsom krænkelse af disse normer skal bevidnes og modigt bekæmpes."
(fra Den intellektuelles ansvar)

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2002), 
130 pages
Price
39,-
ISBN 9788778671974

Reviews

Press

"Enig - eller ej, så læs Saids bog. Selv om forelæsningerne er næsten 10 år gamle, er nyudgivelsen her i 2002 både aktuel, relevant og... Read more

Press

"Enig - eller ej, så læs Saids bog. Selv om forelæsningerne er næsten 10 år gamle, er nyudgivelsen her i 2002 både aktuel, relevant og tankevækkende."

Lone Nørgaard i Morgenavisen Jyllands-Posten d. 30. juli 2002 "[en] fremragende lille bog..."

Read less

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.