Børneinddragelse i socialt arbejde er en særlig disciplin for socialrådgivere og andre professionelle i myndighedsarbejdet og på indsatsområdet. Der er mange spørgsmål og faglige dilemmaer knyttet til, hvordan man i praksis kan tilrettelægge det sociale arbejde på en måde, så de børn, det handler om, reelt føler sig inddraget. Dette er kun blevet endnu mere aktuelt med den politiske aftale om Børnene Først-reformen og vedtagelsen af Barnets lov.
Viden om børneinddragelse fra forskning og undersøgelser kommer fra mange kilder, som det kan være vanskeligt at danne sig overblik over, men i denne bog er den væsentligste viden om børneinddragelse samlet – herunder viden om moderne børnesyn, lovgivningen på området, sagsbehandlingsprocessen, metoder og redskaber samt børns egne perspektiver på inddragelse. Bogen belyser baggrunden for begreberne og formidler indsigt i, hvilke faglige skridt socialrådgivere og andre professionelle skal reflektere over, når børneinddragelse skal fremmes i praksis. Desuden giver bogen et indblik i de organisatoriske forudsætninger for at lykkes med inddragelse på en børnevenlig måde.
Samlet set er det bogens sigte at styrke inddragelsen af børn og unge i udsatte positioner ved at støtte og kvalificere undervisning og myndighedssagsbehandling i praksis.