Du har ordet | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Du har ordet

En grundbog i retorik til gymnasiet

DU HAR ORDET er en grundbog til faget retorik på ungdomsuddannelserne. Den styrker elevernes retoriske medborgerskab og giver dem værktøjer til og mod på at engagere sig i demokratiet; både på skolen og i det omkringliggende samfund.

Bogen er inddelt i to dele: Første del dækker retorikfagets kernestof med både antik og moderne retorisk teori,...

Read more

DU HAR ORDET er en grundbog til faget retorik på ungdomsuddannelserne. Den styrker elevernes retoriske medborgerskab og giver dem værktøjer til og mod på at engagere sig i demokratiet; både på skolen og i det omkringliggende samfund.

Bogen er inddelt i to dele: Første del dækker retorikfagets kernestof med både antik og moderne retorisk teori, herunder et kapitel med alternative tilgange til det faglige arbejde med argumentation. Anden del præsenterer et udvalg af retoriske temaer. Hvert kapitel kan bruges som afsæt i tematiske undervisningsforløb, herunder:

  • Klimaretorik
  • Følelsernes retorik
  • Krigsretorik, propaganda og populisme
  • Retorisk medborgerskab

DU HAR ORDET er først og fremmest elevernes bog. Den er udformet til elevernes lektielæsning og inddelt i passende lektiebider, der afsluttes med ”Har du styr på begreberne?”-tjeklister. Med bogen følger også et stort udvalg af digitalt tilgængelige konkrete øvelser og korte undervisningsforløb, lige til at bruge i undervisningen. Bogen kan desuden købes som del af en digital fagpakke hos Praxis.

DU HAR ORDET er skrevet af to retoriklærere fra forskellige gymnasier, der begge har retorik som hovedfag fra Københavns Universitet. De har stræbt efter at skrive den bog, de selv har ønsket sig allermest i dagligdagen som retoriklærere.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Read less

Buy the book

Bog (Softcover m. flapper)
1. Edition (2024), 
130 pages
Price
150,-
ISBN 9788759342633

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.