Content section

Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser
Køb bogen
Yderligere information
NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.
Forord 3
Sådan anvendes kompendiet 7
Introduktion til den sensoriske videnskab 9
Smagssansen 9
Flavour 11
Aroma 11
Mundfornemmelse 11
Synssansen 12
Nerverespons 12
Relation mellem sanser og fødevarer 18
Hvordan måles sensorik rent metodisk? 21
QDA-Metoden (objektiv sensorisk test) 23
Affektiv hedonisk test (subjektiv sensorisk test) 25
Triangeltest (objektiv og/eller subjektiv sensorisk test) 26
Hvad er kvalitet? 34
Forsøg 1. Test dine smagsløg for fire grundsmage 39
Forsøg 2. Rangordning af de fire grundsmage 44
Forsøg 3. Udvikling af deskriptorer for mælkeforsøget 49
Forsøg 4. Sensorisk profilering af mælkeforsøget 53
Forsøg 3 og 4. Supplerende øvelser til forsøg 62
Forsøg 5. Teoretisk triangeltest 63
Litteraturliste 66
Bogen er målrettet gymnasiale uddannelser og kan endvidere anvendes på alle uddannelser, der arbejder med fødevarer både dybt teoretisk som naturvidenskabelige bacheloruddannelser, der arbejder med biologi, sensorik og kemi, men også køkkenfaglige uddannelser, der arbejder med udvikling og tilsmagning af mad og måltider.
Lignende udgivelser

Sidebar section
Pensumeksemplar
Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.
AnmodHar du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.
Læs om vores persondatapolitik.
Kontakt fagredaktøren
Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christian Vedel Melsen på cvm@samfundslitteratur.dk.