Nation og stat, identitet og fortælling | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Nation og stat, identitet og fortælling

Spørgsmål som 'hvem er jeg?' eller 'hvem er vi?' bliver stadigt mere påtrængende i en globaliseret verden. Både individet og kollektivet udfordres hele tiden og udvikles i mødet med andre livsformer og nye kulturer. Denne bog handler om nationale identiteter og de fortællinger, der danner basis for dem: Hvad udgør sådanne identiteter? Hvordan...

Læs mere

Spørgsmål som 'hvem er jeg?' eller 'hvem er vi?' bliver stadigt mere påtrængende i en globaliseret verden. Både individet og kollektivet udfordres hele tiden og udvikles i mødet med andre livsformer og nye kulturer. Denne bog handler om nationale identiteter og de fortællinger, der danner basis for dem: Hvad udgør sådanne identiteter? Hvordan kan man undersøge dem? Hvordan opbygges og manifesterer de sig i specifikke tilfælde? Hvilke fællesskabsbehov søger man at udfylde ved dyrkelsen af forskellige identiteter?

Bogens to dele fokuserer på hhv. en teoretisk og begrebsmæssig afklaring samt en række casestudier. I bogens første del bringes begreber som identitet, kollektiv identitet, national identitet og national branding i anvendelse.

Bogens anden del beskæftiger sig med, hvordan identitetsproblematikker manifesterer sig i en række konkrete sammenhænge. Herunder:

  • Fortællingen om fredens Europa som et problematisk fundament for det europæiske fællesskab
  • Den historiske romans rolle i nationsopbygningsaktiviteterne i de europæiske lande i det 19. århundrede
  • Udvikling af en selvstændig engelsk national identitet, kendetegnet ved både at adskille sig fra de øvrige nationaliteter på De Britiske Øer og den britiske overidentitet
  • Fortællinger og modfortællinger om en fælles imperial fortid i de postsovjetiske stater, og hvordan disse både kan ses som udtryk for og reproduktion af nogle dybtliggende konflikter mellem stater og folk.
Forlag: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2018), 
253 sider
Vejl. Pris
70,-
ISBN 9788776831370
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2018), 
253 sider
Vejl. Pris
239,-
ISBN 9788776831608

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.