Nation og stat, identitet og fortælling | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Nation og stat, identitet og fortælling

Spørgsmål som 'hvem er jeg?' eller 'hvem er vi?' bliver stadigt mere påtrængende i en globaliseret verden. Både individet og kollektivet udfordres hele tiden og udvikles i mødet med andre livsformer og nye kulturer. Denne bog handler om nationale identiteter og de fortællinger, der danner basis for dem: Hvad udgør sådanne identiteter? Hvordan...

Læs mere

Spørgsmål som 'hvem er jeg?' eller 'hvem er vi?' bliver stadigt mere påtrængende i en globaliseret verden. Både individet og kollektivet udfordres hele tiden og udvikles i mødet med andre livsformer og nye kulturer. Denne bog handler om nationale identiteter og de fortællinger, der danner basis for dem: Hvad udgør sådanne identiteter? Hvordan kan man undersøge dem? Hvordan opbygges og manifesterer de sig i specifikke tilfælde? Hvilke fællesskabsbehov søger man at udfylde ved dyrkelsen af forskellige identiteter?

Bogens to dele fokuserer på hhv. en teoretisk og begrebsmæssig afklaring samt en række casestudier. I bogens første del bringes begreber som identitet, kollektiv identitet, national identitet og national branding i anvendelse.

Bogens anden del beskæftiger sig med, hvordan identitetsproblematikker manifesterer sig i en række konkrete sammenhænge. Herunder:

  • Fortællingen om fredens Europa som et problematisk fundament for det europæiske fællesskab
  • Den historiske romans rolle i nationsopbygningsaktiviteterne i de europæiske lande i det 19. århundrede
  • Udvikling af en selvstændig engelsk national identitet, kendetegnet ved både at adskille sig fra de øvrige nationaliteter på De Britiske Øer og den britiske overidentitet
  • Fortællinger og modfortællinger om en fælles imperial fortid i de postsovjetiske stater, og hvordan disse både kan ses som udtryk for og reproduktion af nogle dybtliggende konflikter mellem stater og folk.
Forlag: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2018), 
253 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788776831370
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2018), 
253 sider
Vejl. Pris
239,-
ISBN 9788776831608

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et digitalt pensumeksemplar af denne titel.

Anmod om e-bog

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.