Vi støtter projekter til studerende | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vi støtter projekter til studerende

Samfundslitteratur er ejet af SL Fonden, og SL Fonden er en nonprofit-fond, som har til formål at støtte projekter for studerende.

Engang i 1967 åbnede en gruppe studerende på Handelshøjskolen i København en lille boghandel. Formålet var at skaffe billige bøger hjem til studerende. Boghandlen kom til at hedde Samfundslitteratur og var en selvejende institution, der senere blev til en erhvervsdrivende fond. Fonden hedder i dag SL Fonden og driver syv butikker under navnet Academic Books, en webboghandel og en række akademiske forlag, hvoraf Samfundslitteratur er hovedforlaget. Se alle vores forlag her.

Selv om fonden har skiftet navn og form gennem tiden, er de studerende stadig vores formål og vores målgruppe. Fondens overskud går derfor til projekter, der gør det nemmere, bedre, sjovere eller mere fagligt inspirerende at være studerende.

SL Fonden støtter studiemiljøet og de studerende, der gerne vil forbedre det. Så når du køber Samfundslitteraturs bøger (og bøger fra vores andre forlag), går overskuddet til fonden, der støtter studerende.

 

Hvad støtter vi?
SL Fonden arbejder non-profit, og vores overskud går til at forbedre studielivet for studerende på landets uddannelser.

For at modtage støtte fra os, skal dit projekt derfor:

  • Fremme det studentersociale og/eller faglige miljø.
  • Komme en bred kreds af studerende til gode eller være åbne for alle. Støttens omfang afstemmes efter målgruppens størrelse.

Vi giver fortrinsvis tilskud til formål, som ikke ville blive realiseret uden støtte fra fonden.

Og vi giver ikke støtte til:

  • Individuelle formål, herunder studierejser.
  • Drikkevarer, bespisning mv.
  • Formål, som naturligt falder ind under uddannelsesstedernes eget virke. Dette omfatter eksamensopgaver/projekter samt almindelig udvidelse af undervisningen osv.
  • Kommercielle aktiviteter såsom andre virksomheders drift.

 

Hvordan søger man støtte?
Du kan søge støtte på tre måder:

1. Små tiltag og events
Send en mail til marketing@academicbooks.dk, hvis det drejer sig om hjælp til tryk af plakater, tasker, kuglepenne, gavekort osv. Vi støtter nemlig også mindre tiltag og events, der er til gavn for dit studieliv.

2. Deltag i Støt dit studieliv
To gange om året giver vi 10.000 kr. til et projekt, der forbedrer studiemiljøet fagligt eller socialt. På vores hjemmeside og på vores Facebook-side informerer vi om Støt dit studieliv, når ansøgningsfristerne fastsættes. Læs mere om STØT DIT STUDIELIV.    

3. Søg om støtte gennem SL Fonden
Her kan du søge økonomisk støtte til projekter. Din ansøgning vil blive vurderet af vores bestyrelse, hvor formanden er studerende. Find ansøgningsskemaet her. Behandlingstiden er 1-2 måneder.

 

Eksempler på projekter, SL Fonden har støttet

Før du søger, kan du herunder se eksempler på projekter, vi har støttet. Men vi har støttet mange flere.

CALIS
"CALIS står for “Collaborative Association of LIfe science Students”. Foreningens formål er at skabe kontakt og samarbejde på tværs af forskellige sundheds- og biovidenskabelige uddannelser på Københavns universitet. Dette prøver foreningen at gøre ved at organisere et årligt symposium i foråret, der denne gang bringer studerende fra forskellige fagområder sammen om temaet ”Bliv klogere på hjernen”."
Vi støttede CALIS' symposium med 5.000 kr.

---
BSS-revyen
"BSS-Revyen er en studenterforening, som hvert forår fremfører et stort revyshow med dans, musik og samfundssatire."
Vi støttede BSS-revyen med 10.000 kr.

---
Etnologisk Fagråd
"Etnologisk Fagråds hyttetur 2020 går til Thorup Strand, for at besøge den fremtrædende professor inden for Europæisk Etnologi, Thomas Højrup. Hensigten er at introducere etnologistuderende til Højrups arbejde i Thorup strand, og til hans mange tanker og historier fra et liv fyldt med etnologi, samt at skabe et bånd mellem ældre og yngre etnologer."
Vi støttede hytteturen med 5.000 kr.

---
GO-Odense
"GO-Odense er en studenterorganisation, med fokus på gynækologi og obstetrik. I foråret 2020 arrangerer de ”GO-Weekend”, en national workshop-weekend hvor GO-Odense, GO-Aarhus, GO-Aalborg og GO-København mødes."
Vi støttede GO-Odenses workshop med 4.000 kr.

---

Du kan læse mere om, hvem vi tidligere har støttet, om vinderne, og hvad pengene er gået til nederst på siden her.
 

right side

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur