Vinderen af Lærebogsprisen 2021 | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vinderen af Lærebogsprisen 2021

”En imponerende lærebog om konflikthåndtering.” Sådan siger juryen om vinderen af Lærebogsprisen 2021 og de 100.000 kr.

Lærebogsprisen tildeles i år Lin Adrian fra Københavns Universitet, der imponerende juryen med sit lærebogsforslag Konstruktiv konflikthåndtering. Linjerne er lagt til en solid grundbog, der på en gang er forskningsbaseret, dybt saglig og autoritativ. En bog, der vil være relevant på en lang række uddannelser.

Lærebogsprisen er Danmarks største faglitterære pris, som forlaget Samfundslitteratur hvert år tildeler den lærebogsforfatter, der har indsendt det bedste lærebogsforslag til konkurrencen. I år går prisen til Lin Adrians lærebogsprisforslag Konstruktiv konflikthåndtering.

Hvor der er mennesker, er der konflikter. Hvad end det handler om nabostridigheder, strejkende sygeplejersker eller stormagters territoriale interesser, er konflikter genkommende. Konflikter fylder meget for dem, der er involverede. Og samtidig kan de nærmest ikke undgås. Men måske kan de rumme et potentiale for positiv forandring? Hvis de håndteres konstruktivt.

Det er afsættet for Lin Adrians lærebog Konstruktiv konflikthåndtering. Bogen bevæger sig ind på alle de væsentlige faglige aspekter af konflikthåndtering – for eksempel teorien bag, strategier for håndtering, dialog og kommunikation, bias, krop og identitet, magt, forhandling og mægling og meget mere. På den måde kommer bogen til at være en grundsten i fremtidig uddannelse af fagfolk, der skal lære at håndtere konflikter.

Forlagets jury kunne derfor enstemmigt – og helt uden konflikter – samles om, at vi blandt de indsendte bidrag her havde at gøre med årets vinder, endda en særdeles overbevisende en af slagsen!

Om vinderen af Lærebogsprisen 2021
Lin Adrian er ph.d. og lektor i konfliktmægling ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Lin Adrian interesserer sig bredt for konfliktløsning i og uden for retssystemet. Hun har særligt interesse for mægling/mediation, hvor en neutral tredjepart hjælper stridende parter med selv at finde en løsning på deres konflikt, hvad enten det er i tilknytning til retssystemet, i tilknytning til et administrativt system eller helt uden for formelle konfliktløsningsinstitutioner.

Vinderen af særpris 2021
Til prisoverrækkelsen uddeles i år også en særpris, der går til lærebogsforslaget Museumshistorie, museumsteori og udstillingsanalyse. En indføring i museologi af Søren Kjørup, professor emeritus, Institution for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, RUC. Interessen for museer er i dag bredt ud til kulturforskere, samfundsforskere og medieforskere – og denne kommende samlede introduktion til museologi vil uden tvivl blive til stor glæde for studerende på blandt andet kunsthistorie, kulturvidenskab, historie, arkæologi og etnologi. En gennemtænkt grundbog, der vil udfylde et hul i markedet.

Yderligere information
Pernille Køster, Samfundslitteratur: 4422 3882 eller pks@samfundslitteratur.dk

Om Lærebogsprisen
Lærebogsprisen er Danmarks største faglitterære bogpris på 100.000 kroner. Prisen blev første gang uddelt i 2005. Prisen gives til undervisere og forskere for et velformidlet og gennemtænkt forslag til en lærebog til de videregående uddannelser, der er nytænkende, originalt, solidt, dækker et væsentligt fagligt emne eller på andre måder bidrager til at udvide lærebogsmarkedet.

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve