Vinderen af Lærebogsprisen 2020 | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vinderen af Lærebogsprisen 2020

På forkant med digitale lydmedier. Det er vinderen af Lærebogsprisen 2020. Prisen er på 100.000 kr.

”Hvor er det bare grundigt og relevant!” Juryen var ikke i tvivl: Iben Have fra Aarhus Universitet vinder i år Lærebogsprisen fra Samfundslitteratur for lærebogsforslaget Analyse af lydmedier. Prisen uddeles den 30. oktober 2020.

Lærebogsprisen er Danmarks største faglitterære pris, der hvert år tildeles den lærebogsforfatter, som har indsendt det bedste lærebogsforslag til konkurrencen. I år går prisen til Iben Haves lærebogsforslag Analyse af lydmedier.

Det vrimler i dag med podcasts, digitale lydbøger, digital radio, lydaviser og sågar afslapnings- og helseapps. Den interesse viser sig også hos mange universitetsundervisere og studerende på de mediefaglige uddannelser. De efterspørger faglig, forskningsbaseret viden om og analyseredskaber til at forstå lydmedier. Det kan Iben Haves kommende bog levere.

Juryen var imponeret over, hvor gennemtænkt, velargumenteret og klart Iben Have skitserer en lærebog, der samler begreber og metoder til analyse på tværs af digitale lydmedier. Målet er at klæde læseren teoretisk og metodisk på til selv at foretage analyser af lydmedier.

Ud over emnets aktualitet og relevans, fremhæver juryen forslagets høje bevidsthed om lærebogsgenrens pædagogiske og didaktiske greb. Iben Have har stort fokus på at omsætte og formidle abstrakt information til inspirerende og brugbar viden. Der er forståelse for, at alle virkemidler skal i spil for at gøre bogen inspirerende og brugbar.

Samfundslitteratur glæder sig til at udgive bogen i foråret '22.

Om vinderen af Lærebogsprisen 2020
Iben Have er ph.d. og lektor på Institut for Kommunikation og Kultur – Medievidenskab på Aarhus Universitet. Der har hun længe forsket i lyd og medier i forskellige konstellationer og på tværs af analyseområder. Hun interesserer sig for interaktionen mellem mediet, tekst/indhold og reception/brug.

Vinderen af særpris 2020
Til prisoverrækkelsen uddeles i år også en særpris, der går til lærebogsforslaget Mellemværender. Børnelitteratur og litteraturdidaktik i en medietid af Ayoe Quist Henkel, lektor på VIA. Hendes lærebogsforslag er en længe savnet ny grundbog med aktuel viden om og original tilgang til børnelitteratur i det nye medielandskab og med nye redskaber til den litteraturdidaktiske værktøjskasse.

Om Lærebogsprisen
Lærebogsprisen er Danmarks største faglitterære bogpris på 100.000 kroner. Prisen blev første gang uddelt i 2005. Prisen gives til undervisere og forskere for et velformidlet og gennemtænkt forslag til en lærebog til de videregående uddannelser, der er nytænkende, originalt, solidt, dækker et væsentligt fagligt emne eller på andre måder bidrager til at udvide lærebogsmarkedet.

Læs mere om prisen på: samfundslitteratur.dk/lærebogsprisen

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve