Samfundslitteratur udpeger ny forlagschef | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Samfundslitteratur udpeger ny forlagschef

Pressemeddelelse - 1. februar 2024

Henrik Schjerning, som har været redaktionschef på Samfundslitteratur siden 2017, er i dag tiltrådt i en nyoprettet stilling som forlagschef. Han overtager ledelsen fra forlagsdirektør Birgit Vrå, som har valgt at fratræde sin stilling til sommer.

Fag- og lærebogsforlaget Samfundslitteratur har udpeget Henrik Schjerning som ny forlagschef. Birgit Vrå, som har været en del af ledelsen på forlaget i knap tredive år, de seneste ti år som forlagsdirektør, fratræder efter eget ønske sin stilling 31. august og vil frem til da koncentrere sig om at overlevere sin store viden. Den nye forlagschef overtager fra 1. februar det overordnede ansvar for både den strategiske ledelse af forlaget og den daglige ledelse af forlagets 18 medarbejdere.

Henrik Schjerning har været ansat på Samfundslitteratur siden 1997, først som redaktør og fra 2017 som redaktionschef.

            ”Med Henrik ved roret får Samfundslitteratur en forlagschef med omfattende redaktionel erfaring og et dybt kendskab til vores store portefølje. Henriks forståelse for forlagets DNA kombineret med et bredt udsyn og en vilje til forandring og fornyelse vil styrke forlaget gennem de kommende både spændende og udfordrende år, hvor bl.a. kampen mod ulovlig deling af læremidler og mange nye digitale muligheder er med til at sætte de eksterne rammer for forlagets strategiske arbejde,” siger Kenneth Golubov, adm. direktør i SL-fonden.

Samfundslitteratur, som blev stiftet af en gruppe studerende i 1967, er i dag et af Danmarks førende forlag for udgivelser til de videregående uddannelser. Om sin nye rolle som forlagschef siger Henrik Schjerning:

            ”Samfundslitteratur er et stærkt brand, og jeg er spændt på at skulle stå i spidsen for at gøre det endnu stærkere. Jeg ser frem til, sammen med forlagets rigtig dygtige medarbejdere og fantastiske forfattere, at udvikle stribevis af solide og inspirerende bøger og materialer til uddannelser og erhvervsliv i Danmark.”

Om Samfundslitteratur og SL-fonden

Samfundslitteratur er en del af SL-fonden, der er en non-profit organisation, som også driver boghandlerkæden Academic Books. Udover Samfundslitteratur udgiver forlaget også bøger under en række mindre imprints, bl.a. Roskilde Universitetsforlag, Nyt fra Samfundsvidenskaberne, Kompendieforlaget og Forlaget Ajour. I alt udgives ca. 80 titler om året indenfor en lang række fagområder og til uddannelser på både universiteter og professionshøjskoler samt til efter- og videreuddannelsesområdet.

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve