Begivenheden er måske det allervigtigste fænomen i menneskelivet, fordi det bærer nøglen til hemmeligheden om, hvem vi er, hvad vi har gjort, hvordan vi artikulerer det, og ikke mindst til hvem, vi kan blive. Men hvad er en begivenhed egentlig? Og hvordan er den forskellig fra en proces?
I denne bog anskuer Ole Fogh Kirkeby begivenheden som et fænomen, der sker både i og uden for bevidsthedens rum; i historien, i samfundet og i de kunstværker, vi fremstiller. Hermed er den forudsætningen for menneskelig erfaring og erkendelse. Men begivenheden er aldrig forbi, for selv sejrherrerne kan ikke endegyldigt diktere dens betydning. Begivenheden er således ikke en fysisk størrelse, men en tom plads, som man kun kan forsøge at udfylde ved at kæde handling, krop og sprog sammen.
Kædet sammen med sprogvidenskaben bliver begivenhedsfilosofien et redskab til at begrebsliggøre og dermed forstå begivenhedens væsen og dens samspil med kroppen, magten og sproget.
Ole Fogh Kirkebys begivenhedsfilosofi får mere og mere indflydelse inden for humaniora, samfundsvidenskab og kunst. Den indgår tillige og ikke mindst i mange lederes arbejde med virkeligheden. Det omfattende trebindsværk, der ligger til grund for bogen, bliver her både givet en sammenhængende fremstilling og tilføjet en del nyt især i forholdet mellem begivenhed og proces.
Bogen er et must for alle, der vil danne sig et koncist og sammenfattende overblik over begivenhedsfilosofien.