- Hvordan er det at være etnisk minoritesung i dagens Danmark?
- Hvordan klarer unge med tyrkisk-dansk, pakistansk-dansk og marrokansk-dansk baggrund balancegangen mellem flere normer, værdier og kønsideologier?
- Har unge kvinder og mænd forskellige muligheder, og hvilken rolle spiller det, at unge befinder sig i en vestlig storby?
- Hvilke forhandlinger om ungdomsliv, køn og identitet foregår der i indvandrerfamilier i disse år?
- Hvilke beretninger kan man høre fra det multikulturelle Danmarks unge bindestregsdanskere?
Det giver denne bog et bud på gennem en vifte af fortællinger, som bygger på et feltarbejde blandt velfungerende unge i København, der er på vej i uddannelsessystemet. Vi møder unge i tværetniske foreninger, i en filmgruppe, på et gymnasium og på et pædagogseminarium.
Forfatteren præsenterer os endvidere for unges fortællinger i en dokumentarfilm og i radioudsendelser, ligesom unges historier fra tidsskrifter, aviser, blade og skønlitteratur bliver inddraget på kreativ vis.
Bogen giver en levende introduktion til centrale teorier inden for forskningsområder som kultur, køn, etnicitet og identitet. Den bidrager også til debatten om Danmark som et multikulturelt samfund, idet der introduceres forskellige perspektiver på, hvordan man som samfund kan håndtere øget etnisk og kulturel mangfoldighed.