Mediernes rolle i voldtægtssager er kompleks og fyldt med dilemmaer og tværfaglige overvejelser. Detaljegrad, vægtning af retslig information og ordvalg har stor indflydelse på, hvordan en sag fremstilles. Mediebilledet kan være mere eller mindre misvisende i forhold til sagernes egentlige indhold, og man kan som journalist ende med at holde voldtægtsmyter i live, hvis man ikke har øje for alle disse ting. Som journalist skal man både tjene offentlighedens interesse, men også privatlivets fred og derved tage højde for de implementerede parter, der påvirkes af formidlingen.
Denne bog er en kortlægning af de problematikker, som er i spil, når der skal rapporteres i forbindelse med voldtægtssager. Bogen belyser både juridiske, psykologiske, sproglige og etiske temaer – alle med den journalistiske formidling som omdrejningspunkt. Journalister fra en række mediehuse har bidraget med eksempler fra praksis, som inddrages undervejs for at nuancere det stof, der behandles. Bogen skal ses som et praktisk redskab og opslagsværk, der kan bruges, når voldtægtssager skal dækkes.
Den henvender sig især til journalister og journaliststuderende, men har relevans for alle, der enten skal formidle voldtægtssager eller ønsker at forstå både sagerne og kommunikationen omkring dem bedre.