Møder mellem forskellige mennesker, mellem forskellige ideer og mellem mennesker og ikke-menneskelige arter og materier er en del af livet i en global verden. Sådanne kulturmøder skaber både muligheder og udfordringer, som vi skal kunne forstå og håndtere. En forudsætning herfor er evnen til at sætte sig ud over common sense-forståelser af kultur og kulturelle forskelle og i stedet tilgå kulturmøder med et analytisk blik.
Denne bog bidrager med perspektiver på og værktøjer til at analysere kulturmøder gennem undersøgelsen af forskelles betydning i og som konsekvens af møder. Bogen introducerer en række centrale analytiske perspektiver på kulturmøder, der tematisk arbejder med mobilitet, migration, minoritets-majoritetsrelationer, kolonialitet og dekolonialitet, det mere-end-menneskelige samt køn, krop og seksualitet. Gennem præsentationen af eksemplariske analyser demonstreres, hvordan de analytiske værktøjer og trin bliver til og bringes i anvendelse.
Bogen henvender sig til studerende ved lange og mellemlange uddannelser, der beskæftiger sig med globale og lokale aspekter af kulturmøder og mangfoldighed.