Vi lever i en mangfoldig, omskiftelig og problemfyldt verden, og dette stiller vores uddannelser over for nye udfordringer. Vi skal uddanne elever og studerende til at kunne navigere i en kompleks verden, forholde sig til mange forskellige identiteter, arbejde med samfundsmæssige problemer og udvikle en global bevidsthed. Kort sagt: vi skal uddanne dem til verdensborgere.
Denne bog har til formål at bidrage med fagbegreber, refleksioner og didaktiske perspektiver, der understøtter den interkulturelle læring som verdensborger. Selve eksempelmaterialet stammer især fra sprogfagenes indholdsside: arbejdet med kultur, samfund og kulturmøder i praksis (specielt engelsk, tysk og fransk i grundskolen). Samtidig er bogen præget af forfatternes baggrund i både sprogfagene og i kultur- og sprogmødestudier, internationale udviklingsstudier og geografi. Det betyder, at der bogen igennem er vægt på det globale perspektiv og dermed på udviklingspotentialer for både sprogfagene og andre fag i retning af en global dannelse.
Bogen henvender sig til læreruddannelserne og til lærere og fagudviklere i forhold til alle uddannelsesformer og -niveauer.