Bogcover til Bedre møder på tværs
Kig i bogen

Bedre møder på tværs

Facilitering, processer og beslutninger

Når det gælder borgere uden job, udsatte voksne og udsatte børn, unge og deres familier prioriterer kommuner og regioner ofte en tidlig og forebyggende indsats. De fagprofessionelle arbejder med fleksible og sammensatte indsatser, som tager afsæt i lokalsamfund, familie og netværk. Samtidig vurderer og ændrer de professionelle også oftere indsatserne, så det er almindeligt, at flere forskellige professioner samarbejder om en indsats til en borger.

Denne udvikling nødvendiggør flere og nye former for møder på tværs. Det er på tværs af professioner, men også på tværs af kommuner og regioner, private og offentlige aktører og special- og almenområdet.

Parallelt med dette er relationen mellem den fagprofessionelle og borgeren under forandring. Den fagprofessionelle er trådt ud af rollen som ekspert og virker i højere grad som facilitator i samarbejdsprocesser med borgeren som central aktør. Borgeren bliver mødt af forventninger om at indgå aktivt i samarbejdet og tage ansvar for eget liv. Det gode møde forudsætter derfor, at den fagprofessionelle kan varetage opgaven som mødefacilitator, inddrage borgeren, indgå i forskellige former for mødeprocesser og bidrage til et velargumenteret beslutningsgrundlag.

Bedre møder på tværs er skrevet til fagprofessionelle og til studerende, som er på vej til at blive det: socialrådgivere, jobkonsulenter, pædagoger, lærere, sygeplejersker, sundhedsplejersker, ergo- og fysioterapeuter og andre fagprofessionelle.

Bogen præsenterer videns- og erfaringsgrundlag for konkrete, udbredte mødetyper i kombination med refleksioner over deltagernes positioner, roller, ansvar og handlemuligheder. Bogen indeholder en række øvelser, som kan være første skridt mod at holde bedre møder på tværs. 

Køb bogen

  • Bog (Softcover)
    1. edition (2019), 259 pages
    ISBN: 9788759329818
    Academic Books
    215,-
    Buy this product
  • E-bog (Vitalsource bookshelf)
    1. edition (2019), 259 pages
    ISBN: 9788759333280
    Academic Books
    177,-
    Buy this product

Anmeldelser

Underviser

"Den er relevant og letforståelig og giver en fin indsigt i hvordan møder kan blive gennemført konstruktivt. Den giver de studerende gode redslkaber til dels at afholde/lede møder og dels reflektere over egen rolle, samt borgerens og de tværprofessionelle samarbejdspartneres rolle heri." - Sine Thuen, Pædagoguddannelsen, Københavns Professionshøjskole.

"En styrke ved bogen er det indholdsmæssiges nære og konkrete relation til praksis og den virkelighed pædagogisk omsorgspersoner skal agere i." - Camilla Bech Blomgreen, Pædagoguddannelsen VIA Univercity College.

"Bogens styrke er, at den tager afsæt i praksis og understøttes af teoretiske perspektiver på, hvad der skal til for at sikre effekt af mødeaktiviteterne, koordinering mv. Bogen er velegnet på hovedparten af vores moduler og er klart anbefalelsesværdig." - Dragana Radic. Københavns Professionshøjskole - Efteruddannelse.

"Bogen er befriende 'hands-on' med mange gode casebeskrivelser og øvelser." - Abelone Heinsen, Københavns Professionshøjskole, Videreuddannelse.

"Bogen gennemgår flere forskellige mødetyper og roller, som den professionelle er tildelt via sin stillingsbetegnelse/profession. Dette er helt særligt, og giver et brugbart indblik i e forskellige perspektiver, der er ved det tværfaglige samarbejde. Ydermere skal bogen roses for at give god inspiration til hvordan møder kan struktureres samtidigt med at bogen kortlægger hvilke "runder" et møde indebærer." - studerende, socialrådgiver på Metropol Frederiksberg.

Køb for Buy this product

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel

Gratis læseprøve

Du kan finde en kort læseprøve samt bogens indholdsfortegnelse her

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik