Mænd lever kortere end kvinder, og de rammes oftere end kvinder af de fleste sygdomme. Og når sygdommen er alvorlig, er mænds dødelighed højere end kvinders.
På grundlag af nyeste data fra Danmark, Europa og internationalt tegner denne bog et overblik over mænds fysiske og psykiske helbredsforhold, og det belyses hvordan sociale og andre faktorer har betydning for mænds sundhed.
Det er bogens udgangspunkt, at den sundhedsmæssige ulighed imellem kønnene ikke skyldes biologiske forhold, men snarere er begrundet i psykologiske, kulturelle og samfundsmæssige årsager. Særligt beskriver bogen, hvordan det danske sundhedsvæsen kan blive langt bedre til at møde den maskuline psyke , hvad enten det gælder forebyggelse, rekruttering til behandling eller helt overordnet i forståelsen af mandens selvoplevelse som patient og i rehabilitering.
Bogen, som er den første samlede fremstilling af mænds sundhed i Danmark, vil kunne anvendes i grund-, efter og videreuddannelse inden for sundhedsprofessionerne, men også af praktikere på hospitaler og i ældre- og hjemmepleje, læger i almen praksis og på hospitaler m.v.
Samtidig er bogen et vigtigt indlæg i debatten om ulighed i sundhed i Danmark et af disse års vigtigste og højest prioriterede emner inden for sundhedspolitikken. Beslutningstagere politikere og administratorer i stat, regioner og kommuner - vil derfor have stort udbytte af at læse bogen.