'Filmisk virus', 'en tekstlig parasit' eller sågar 'en snigmorder, der dræber al originalitet'. Remakes, sequels og spin-offs bliver ofte set som en omsiggribende tendens i tiden og et udtryk for Hollywood-industriens kommercialisme og manglende opfindsomhed.
Der er imidlertid hverken tale om en ny trend i Hollywood eller et fænomen, som er afgrænset til den amerikanske filmindustri. Hollywood har tværtimod arbejdet med en form for reproduktionsøkonomi siden de tidligste spillefilm, og den samme genbrugskultur kan man finde i andre lande og medieindustrier.
I denne bog introducerer Andreas Halskov en række forskellige fænomener, der knytter sig til en reproduktionsøkonomi, som nok er karakteristisk for det moderne medielandskab, men som går helt tilbage til Pathé, Edison og de gamle grækere.
Andreas Halskov (f. 1981) er cand.mag. i Filmvidenskab og Engelsk, underviser i Film- og tv-historie ved Aarhus Universitet og er redaktør for filmtidsskriftet 16:9. Han har skrevet en række bøger om film og tv-serier på dansk og engelsk.