Bogcover til At undersøge læring
Kig i bogen

At undersøge læring

Viden om læring og læreprocesser spiller i dag en central rolle i mange forskellige sammenhænge og danner baggrund for vurderinger og afgørelser med vidtrækkende betydning. Dette gælder ikke mindst inden for pædagogik og didaktik, udvikling af læringsressourcer, organisationsudvikling, arkitektur og design af uddannelsesinstitutioner, samt lovgivning og reformarbejde inden for uddannelse, undervisning og pædagogik.

AT UNDERSØGE LÆRING fokuserer med afsæt i empiriske undersøgelser på, hvordan man kan udforske læring og læreprocesser, og hvilke krav man bør stille til forskningsprocessen. Dermed behandler bogen også det fundamentale spørgsmål om, hvad man kan forstå ved viden om læring og læreprocesser. Bogens temaer og spørgsmål udgør tilsammen de dele i vidensproduktionens maskinrum , som skal spille sammen for at tilvejebringe videnskabelig viden.

Forfatterne inddrager eksempler fra aktuel uddannelsesforskning samt fra forskning knyttet til udviklingen af teorier om læring generelt.

Køb bogen

  • Bog (Softcover m. flapper)
    1. edition (2017), 224 pages
    ISBN: 9788759326169
    Academic Books
    245,-
    Buy this product
  • E-bog (Vitalsource bookshelf)
    1. edition (2017), 224 pages
    ISBN: 9788759330609
    Academic Books
    204,-
    Buy this product

Anmeldelser

Underviser

At undersøge læring er en skøn lille 'bibel', der har til formål at give praktikeren, undersøgeren, den studerende en indføring til feltet. Den er teoretisk, men har det praktiske for øje, og den er derfor perfekt anvendelig til projektskrivning på landets universiteter og professionshøjskoler. Den har fokus på hele processen fra idégenerering til konklusionen. Det gode ved bogen er, at den både fungerer som en grundbog og et opslagsværk. Den fungerer både inden start, og når man går i stå under processen." Studerende, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet

At undersøge læring er særlig brugbart for projektarbejdet, da den giver et overblik over, hvordan alt fra emnevalg, videnskabsteoretisk ståsted, teorivalg, undersøgelsesdesign og analysemetode unægteligt hænger sammen og derfor også kræver gennemtænkning af alle projektets faser i forhold til hinanden. Bogen er nem at anvende som opslagsværk til hjælp på specifikke spørgsmål til specifikke udfordringer samtidig med, at den er nem at læse i en helhed, hvor der er en naturlig progression i bogens kapitler. ( ) Jeg har savnet en oversigtsbog som denne i mit projektarbejde. Studerende, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet

Køb for Buy this product

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel

Gratis læseprøve

Du kan finde en kort læseprøve samt bogens indholdsfortegnelse her

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på ak@samfundslitteratur.dk

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik