Content section
Mad og medier
Æstetik, forbrug og identitet
Buy the book
Aditional information
Tak 7
Introduktion 9
Mad i et humanistisk og sociologisk perspektiv 15
Medialisering og mediebegreb 17
Forfatternes faglige og metodiske baggrund 18
Teoretiske perspektiver på mad- og medieforbrug 20
Hvorfor og for hvem? 24
Kapitel 1
Et historisk perspektiv på mad og medier: Fra kogebøger til YouTube 25
Historisk perspektiv på madmedier: Udvikling og kontinuitet 27
Madmedier som historisk kilde til skiftende idealer 29
Kogebogen: Fra anvisningslitteratur til kunstkogebøger 30
Madmagasinet 39
Madprogrammet 42
Internettets tidsalder 47
Diversificering, singularisering og nye globale fællesskaber 48
Autoriteternes fald og "amatørens" oprejsning 50
Deltagelse, overvågning og aktivisme 51
Kapitel 2
Mad og celebrities 53
Celebrity chefs eller food celebrities 56
Den tilgængelige og eksklusive madkendis 58
De første franske stjernekokke 59
Succeshistorien for den moderne kok 62
Den intime kendiskok 63
Kendiskokken som autoritet og brand 65
Scoremiddag med Paltrows fisselys 71
Michelle Obamas madaktivisme 73
"Amatørcelebrity" og professionel celebrity 74
At komme tæt på sine madidoler 76
Når madcelebrityen skuffer 79
Madkendissernes betydning for madkulturen 81
Kapitel 3
Medier og madæstetik 83
Æstetisering og smagsdomme 84
Madæstetik: Fællesskab og nature morte 87
Gastronomiens skiftende æstetiske idealer 90
Brands som æstetisk reference 92
Osteæstetik som rebranding af Arla 94
Madæstetik i medierne i dag 96
Madpornografi 97
Provoæstetik og badekar med brun sovs 101
Moral og klassemobning på Facebook 104
Kapitel 4
Køn, mad og medier: Mellem repræsentation og hverdag 107
Køn, mad og praksis 109
Kogebogens kønning 111
Når kønsstereotyperne overskrides 116
Når køn smitter af på madbrands 120
Kønsforhandlinger i praksis med stereotyperne som baggrund 123 Madkundskab med madvideoer 128
Kønsaktivisme i madmedierne 130
Litteratur 133
Sidebar section
Pensumeksemplar
Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.
Request free copyHar du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.
Læs om vores persondatapolitik.
Kontakt fagredaktøren
Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.