Familiens medialisering | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Familiens medialisering

- et casestudie

Familiens medialisering et casestudie udspringer af et større nordisk forskningsprojekt om hverdagens mediebrug, og i den danske del af projektet, som denne bog bygger på, belyses mediekulturen i fem velstillede børnefamilier. Med udgangspunkt i familiernes egne fortællinger sætter bogen ord og billeder på hverdagens mediebrug. Bogen ser nærmere...

Read more

Familiens medialisering et casestudie udspringer af et større nordisk forskningsprojekt om hverdagens mediebrug, og i den danske del af projektet, som denne bog bygger på, belyses mediekulturen i fem velstillede børnefamilier. Med udgangspunkt i familiernes egne fortællinger sætter bogen ord og billeder på hverdagens mediebrug. Bogen ser nærmere på, hvilken indflydelse kønsforskelle og generationsmøder har på familiens brug af medier.

Mediekulturen i familierne kaster nyt lys over forholdet mellem familie og skole og mellem uformel og formel læring, argumenterer forfatteren. Der skal derfor bygges bro mellem familiens og skolens kultur, og til det formål skal der udvikles et nyt mediepædagogisk udsigtspunkt og en ny pædagogisk praksis: den medialiserede skole.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2013), 
168 pages
Price
233,-
ISBN 9788791786587
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. Edition (2013), 
168 pages
Price
140,-
ISBN 9788791786655

Reviews

Press

"Der er to vægtige grunde til at læse denne bog. For det første fordi den dokumenterer, hvordan familielivet i dag i utrolig høj grad er et medieliv ... For det andet er bogen vigtig, fordi den rammer direkte ned i de centrale problematikker omkring skolens anvendelse af medier".

... Read more
Press

"Der er to vægtige grunde til at læse denne bog. For det første fordi den dokumenterer, hvordan familielivet i dag i utrolig høj grad er et medieliv ... For det andet er bogen vigtig, fordi den rammer direkte ned i de centrale problematikker omkring skolens anvendelse af medier".

"Udgangspunktet er familiernes egne oplevede erfaringer og deres fortællinger om medieforbrug, mediekultur og eventuelle regler for reguleringen af adfærden omkring mediebrugen. Det skaber et anderledes og interessant perspektiv på mediebrug".

Mette Schousboe i Folkeskolen 19.9.2013:

"Familens medialisering er en god og inspirerende bog, der giver et godt indblik i den velstillede middelklassefamilies mediebrug primært i betydningen: brug af tv og computere. Bogen er samtidig et godt diskussionsoplæg til skolernes anvendelse af redskaber, der er dukket op efter lærernes, skolelederne og politikernes egen skoletid. Denne diskussion er vigtig uanset, hvordan man forstår begrebet medier .

Ove Christensen i  Kulturkapellet 27.11.13:

Read less

Aditional information

  • Lærer- og pædagogstuderende på grund- og videreuddannelse
  • Studerende på ungdomsuddannelser og højere læreanstalter
  • Alle, der interesserer sig for, hvorledes medialiseringen præger vores kultur.

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.