Videnskabsteori i praksis | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Videnskabsteori i praksis

Er du interesseret i, hvilke præmisser samfundsvidenskabelig forskning bygger på? Og vil du gerne vide, hvordan du selv kan anvende videnskabsteori? Så er denne bog skrevet til dig.

Videnskabsteori i praksis introducerer samfundsvidenskabernes videnskabsteori ved at fokusere på de essentielle konsekvenser af at anlægge forskellige perspektiver. Om...

Læs mere

Er du interesseret i, hvilke præmisser samfundsvidenskabelig forskning bygger på? Og vil du gerne vide, hvordan du selv kan anvende videnskabsteori? Så er denne bog skrevet til dig.

Videnskabsteori i praksis introducerer samfundsvidenskabernes videnskabsteori ved at fokusere på de essentielle konsekvenser af at anlægge forskellige perspektiver. Om du arbejder positivistisk, kritisk realistisk eller konstruktivistisk har skelsættende konsekvenser for, hvad du kan se og lægger vægt på i videnskabelig praksis. Og idet videnskab har så udbredt autoritet i den moderne verden er videnskabsteoretiske valg og standpunkter også afgørende for, hvordan vi orienterer os som borgere og samfund. Videnskabsteoriens praksis og betydning belyses i bogen ud fra en række påtrængende problemstillinger i dagens samfund, især klimaforandringer, populisme og krænkelser.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2024), 
286 sider
Vejl. Pris
300,-
ISBN 9788759344361

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.