Ungdom, identitet og uddannelse

De danske ungdomsuddannelser står midt i en turbulent udvikling. Nogle steder tårner problemerne sig op. Andre steder er man i gang med nye og dristige eksperimenter. De unge vælger andre uddannelser end tidligere, og de skifter og falder fra i et foruroligende omfang.

For flertallet af unge er kvalificering til et efterfølgende arbejdsliv ikke længere det centrale, men det handler i stigende grad om udvikling af identitet og antenner til at navigere i modernitetens kaotiske samfund.

Det er denne bogs perspektiv, at hvis man vil forstå, hvad der sker i ungdomsuddannelserne i dag, må man åbne øjnene for samspillet mellem uddannelsernes tilbud og de unges identitetsprocesser.

Knud Illeris ser således nærmere på, hvad der særligt karakteriserer de unges læring og identitetsudvikling. Ud fra dette perspektiv behandles situationen og problemerne i hhv. de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelserne, de mange uddannelsestilbud til de udsatte unge, samt de videregående uddannelser.

Afslutningsvis gives der nogle udfordrende bud på centrale træk i udviklingen fremover.

Køb bogen

  • Bog (Softcover)
    1. edition (2002), 223 pages
    ISBN: 9788778671691
    Academic Books
    190,-
    Buy this product

Anmeldelser

Medier

"Jeg håber at det fremgår af anmeldelsen at denne bog bør stå - gerne i flere eksemplarer - på alle lærerværelser, og at den skal læses. Man bliver klogere på mange væsentlige ting i skolelivet - også selvom man ikke er enig i alle konklusioner."

Inge Heise i Gymnasieskolen nr. 7/2002

 

"... en bog, der tegner et nøgternt billede af en hel ungdomsgeneration.

Ungdomsforskernes bog er først og fremmest en usentimental skildring af den utryghed, der er forbundet med at miste de gamle sociale bindinger, som dikterede, at præstens søn skulle i latinskole, smedens søn i lære, mens vejmandens datter måtte ud og koge og vaske - fordi sådan var livets lodder nu engang fordelt."

Tine Eiby i Weekendavisen d. 18. januar 2002

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk