Tegn mere sammen | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Tegn mere sammen

Hvordan visualisering kan styrke måden du tænker, kommunikerer og samarbejder på

På tegnmeresammen.dk/ finder du bogens digitale univers. Her kan du downloade redskaber og hente endnu mere inspiration til at arbejde mere visuelt.

Om bogen
Hvorfor skal vi tegne mere sammen?

Mange organisationer oplever et behov for nye arbejdsmetoder til at håndtere og navigere i den stigende kompleksitet, som de indgår i. Når vi arbejder...

Læs mere

På tegnmeresammen.dk/ finder du bogens digitale univers. Her kan du downloade redskaber og hente endnu mere inspiration til at arbejde mere visuelt.

Om bogen
Hvorfor skal vi tegne mere sammen?

Mange organisationer oplever et behov for nye arbejdsmetoder til at håndtere og navigere i den stigende kompleksitet, som de indgår i. Når vi arbejder visuelt, kan vi skabe fælles billeder og derigennem opnå fælles forståelse på tværs af faggrupper, afdelinger og kulturer. Derfor skal vi tegne mere, sammen. Når vi tegner, bliver vi konkrete og gør verden mere håndgribelig.

Tegn mere sammen

  • tilbyder ledere, forandringsagenter og iværksættere en effektiv tilgang til at tænke, kommunikere og samarbejde på.
  • giver en praktisk, nem og overskuelig indføring i, hvordan vi alle kan tegne det drejer sig blot om at mestre nogle simple grundformer.
  • viser, hvordan du kan designe og facilitere værdifulde processer, møder, workshops og konferencer gennem FEM DESIGNLOOPS.

Bogens forfattere, Ole Qvist Sørensen og Loa Bastrup, er ejere af virksomheden Bigger Picture og var de første til at undervise i Danmark i den teknik, som er blevet kendt som grafisk facilitering. I dag foretrækker de at tale om visuel facilitering og om, hvordan alle kan få gavn af at arbejde mere visuelt. Bogen bygger på over 25 års erfaring med at skabe resultater ved brug af visuel facilitering. Forfatterne har arbejdet med strategisk forandring, ledelse, kompetenceudvikling og innovation i førende danske og internationale organisationer såsom IKEA, A.P. Møller Maersk, LEGO, FN, BBC, Undervisningsministeriet og Røde Kors.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2019), 
283 sider
Vejl. Pris
369,-
ISBN 9788759326824
E-bog (LIX)
1. udgave (2019), 
283 sider
Vejl. Pris
295,-
ISBN 9788759333891

Anmeldelser

Underviser

"Bogen giver et suverænt værktøj til at udvikle de studerendes kreative tænkning, fordi den tvinger dem væk fra den alt for dominerende skriftlighed.... Læs mere

Underviser

"Bogen giver et suverænt værktøj til at udvikle de studerendes kreative tænkning, fordi den tvinger dem væk fra den alt for dominerende skriftlighed. Jeg har brugt den med stor succes i processer, hvor mine studerende skulle udvikle taler. Den gør det enkelt at overbevise de studerende om, at de kan tegne deres tale, og den har støttet godt op om deres udvikling af taler både på det kreative og det kritiske plan." Sine Carlsen, underviser i Kommunikation, RUC

 

"Bogen er dejlig praktisk anvendelig og giver dermed redskaber, som også er nødvendige." - Underviser på pædagoguddannelsen, UCN

"Enhver idiot kan påpege et problem. Vi skal lære at tænke i og skabe hundredevis af mulige, forbedrende løsninger, som vi kan sætte sammen på tusind millioner måder. Denne bog viser vejen" - Anne Skare, fremtidsforsker, Future Navigator.


"Denne bog er pædagogisk og logisk opbygget. Den er klar og let at forstå samt rigt illustreret, og så får man hurtigt en succesoplevelse med at tegne. En unik håndbog, der formidler mange års erfaringer fra praksis i procesdesign og visuel facilitering. Kan varmt anbefales til mødeledere, procesdesignere, undervisere og andre." - Lotte Darsø, lektor, Aarhus Universitet, forfatter til bogen Innovationspædagogik


"Da jeg først mødte grafisk facilitering, var det et ekstra add-on, hvis konsulenten kunne arbejde visuelt. I dag er det et must. Det er en del af det at være konsulent. I dag bør denne færdighed være fast bestanddel af konsulentens grunduddannelse. Det behøver ikke nødvendigvis være noget, man er specialist i. Du skal kunne det basale. Men også gerne lidt mere. 'Tegn mere sammen' er en mega flot bog, som viser wow, hvor kan man meget! Dette er grundbogen, der bør stå på enhver konsulents og undervisers boghylde! - Jacob Storch, Phd, iværksætter og stifter af Joint Action og Attractor.

Jeg er ganske imponeret over, hvor elegant forfatterne fremstiller deres teoretiske begrebsapparat og hvor fint og let det overføres til praksis. Det er stærkt og modigt at gøre det håbløst vanskelige ord autopoiesis til et selvfølgeligt nøglebegreb til at forstå sociale processer" - Jens Rasmussen, professor, DPU, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelses-pædagogik.

En meget flot og nyttig bog om det at tegne sammen med andre for at forbedre kommunikationen og ens evne til at løse problemer på (...) Bogen er meget pædagogisk opbygget og sproget er nemt, hvilket gør den tilgængelig for et bredt publikum Også dem, som ikke har så meget erfaring med at arbejde visuelt" - Christer Windeløv-Lidzélius, rektor Kaospiloterne.

Tegn mere sammen er en bog som jeg ikke bare vil læse; den vil jeg bruge" - Lars Kolind, bestyrelsesformand, iværksætter.

This book represents the best of what the field of visual facilitation has to offer. The book is clear, high quality, very well structured, very concrete and practical. It is full of a-ha's not only for anyone wanting to enter the world of working visually, but also for those of us who has been in the field for many years - Patrick van der Pijl, producer af Business Model Generation og forfatter til Design a Better Business.

" 'Tegn mere sammen' giver på en pædagogisk og enkel måde et overblik og en indføring i brugen af visuelle virkemidler. Den taler til forskellige niveauer af erfaring og praksis, hvad enten man er nybegynder eller allerede lidt mere erfaren bruger" - Monica Nissen, proceskonsulent, InterChange.

Skjul beskrivelse
Medier

En anderledes ledelsesbog får smilet frem hos læserne, men det er samtidig et nyt redskab i værktøjskassen, som kan bruges i en kompleks verden .- Læs mere

Medier

En anderledes ledelsesbog får smilet frem hos læserne, men det er samtidig et nyt redskab i værktøjskassen, som kan bruges i en kompleks verden .- Henrik Ørholst, Børsen.

Ønsker du at anvende visuelt facilitering i din undervisning kan jeg varmt anbefale bogen Tegn mere sammen. -  Søren Peter Dalby Andersen, Folkeskolen.dk

"Jeg har gennem mange år brugt visualisering på forskellige måder, bland andet ved facilitering af møder. Det tager lidt længere tid at planlægge et møde med visuel facilitering og det kan godt være lidt forvirrende, når man er ny i det. Men de visuelle redskaber tvinger os til at forberede os grundigt og være knivskarpe på formålet med de forskellige mødepunkter, så den ekstra tid er rigtig godt givet ud. 'Tegn mere sammen' er en kæmpe hjælp og inspirationskilde til arbejdet med at udvælge hvilken type visuelt værktøj, der er egnet til hvilken proces og hvilke elementer det skal indeholde. Jeg kan virkelig anbefale bogen til alle - ikke kun dem, der synes de kan tegne i forvejen." Ea Eskildsen, Grafisk facilitator, Eaeskildsen.dk

Skjul beskrivelse

Yderligere information

NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.

INDLEDNING
Tegn mere sammen
- Side 6

KAPITEL 1
Ikondesign
- Side 24

KAPITEL 2
Procesdesign
- Side 64

KAPITEL 3
Spørgsmålsdesign
- Side 92

KAPITEL 4
Skabelondesign
- Side 132

KAPITEL 5
Drejebogsdesign
- Side 168

KAPITEL 6
Systemvisualisering
- Side 188

KAPITEL 7
Færdigheder
- Side 212

KAPITEL 8
Ressourcer
- Side 232

KAPITEL 9
Iagttagelser
- Side 250

AFSLUTNING
Appendiks
- Side 272

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Annette Kjølby på ak@samfundslitteratur.dk.