Sundhedskapital | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Sundhedskapital

Perspektiver på krop, sundhed og ulighed

Kroppen bliver i dag dyrket på godt og ondt, og i medierne kan vi hver dag støde på diskussioner om krop, sundhed og ulighed.

Hvad er fx sundt og usundt? Hvis skyld er det at nogle bliver fede og rygere? Er det usundt at dyrke ekstremsport? Skal samfundet betale for skønhedskirurgi og for fejlslagne kropsoperationer? Kan opmærksomhed på diæter...

Læs mere

Kroppen bliver i dag dyrket på godt og ondt, og i medierne kan vi hver dag støde på diskussioner om krop, sundhed og ulighed.

Hvad er fx sundt og usundt? Hvis skyld er det at nogle bliver fede og rygere? Er det usundt at dyrke ekstremsport? Skal samfundet betale for skønhedskirurgi og for fejlslagne kropsoperationer? Kan opmærksomhed på diæter eller tatoveringer blive sygeligt? Hvor langt kan man gå med at medicinere sig selv for at performe på arbejdet, i sportens verden og fritidslivet? Er det samfundet, arbejdsmarkedets eller individets skyld, at mange går ned med stress eller depression, og skal det forklares biologisk eller sociologisk? Hvad skal staten tage sig af, og hvad skal den enkelte selv tage vare på?

I denne bog viser forfatteren, at alle disse spørgsmål har med hinanden at gøre. Bogen handler overordnet om sundhedssociologi og mere specifikt om sundhedskapital, som hver af os investerer i på forskellige måder gennem livet.

Bogens kapitler kommer omkring centrale begreber som ulighed, krop, samfund og profession. Og med hverdagssprog, fagsprog, teori, cases og konkrete eksempler føres du som læser ind i forenklinger af det komplekse.

Bogen henvender sig bredt til sundhedsprofessionelle under uddannelse eller i klinikken.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2021), 
220 sider
Vejl. Pris
269,-
ISBN 9788759335048

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christine Ploug Lindberg på cpl@samfundslitteratur.dk.