Denne bog henvender sig til alle professionelle inden for socialt og pædagogisk arbejde. Den er skrevet tæt op ad gældende bekendtgørelser og studieordninger for pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.
Bogen viser, hvordan samfundet sætter rammerne for den velfærdsprofessionelles møde med borgeren. Disse rammer udgøres af konkrete politiske tiltag og bestemmelser, ikke mindst lovgivning, folkesundhedsprogrammer og aktuelle forebyggelses-, sundhedsfremme- og behandlingstilbud fra kommuner og regioner, hvilket er den velfærdsprofessionelles opgave at udmønte i forhold til den specifikke borger.
Samtidig indvirker forskellige strømninger og strukturer på mødet, fx samfundets formelle og uformelle magtrelationer, ulig fordeling af muligheder og ressourcer samt forskellige opfattelser af væsentlige begreber som risiko, livsstil og det gode liv. Uanset faglig baggrund og rolle har den velfærdsprofessionelle brug for viden om disse forhold, når borgeren får behov for en indsats af socialfaglig eller pædagogisk karakter.
Bag bogen står fremtrædende danske forskere og undervisere, som udmærker sig ved både indsigt og vilje til at formidle.