Strukturalisme | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Strukturalisme

Strukturalisme tager afsæt i den strukturelle sprogvidenskab, som udspringer af Ferdinand de Saussures tænkning. Saussure skelner afgørende imellem de enkelte sproglige ytringer, den konkrete sprogbrug (parole), og så et bagvedliggende sprogsystem (langue). Ifølge Saussure fastlægges betydning ikke af de enkelte udtryks henvisning til en ydre...

Læs mere

Strukturalisme tager afsæt i den strukturelle sprogvidenskab, som udspringer af Ferdinand de Saussures tænkning. Saussure skelner afgørende imellem de enkelte sproglige ytringer, den konkrete sprogbrug (parole), og så et bagvedliggende sprogsystem (langue). Ifølge Saussure fastlægges betydning ikke af de enkelte udtryks henvisning til en ydre virkelighed, men til deres indbyrdes forskelle i sprogsystemet.

Forfatterne følger videre Saussures arvtagere inden for lingvistikken (Troubetzkoy og Hjelmslev), ligesom den beskæftiger sig med den lingvistiske strukturalismes betydning for antropologien (Lévi-Strauss), for semiologien (Barthes) og for den strukturelle semantik og narratologi (Greimas og Bremond).

Endelig diskuteres to bud på, hvorledes man kan komme 'ud af' strukturalismen (Ricoeur og Giddens).

Bogen er en del af en serie bøger om videnskabsteori.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2002), 
104 sider
Vejl. Pris
38,-
ISBN 9788778671806

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.