Hvem har brug for sociale indsatser i dag? Hvordan italesættes sociale problemer? Hvem har ansvaret for social inklusion af udsatte grupper? Og hvordan kan samfundets strukturer, velfærdsstaten og de professionelle i frontlinjen være med til enten at producere eller afværge social udsathed?
Disse spørgsmål er centrale for socialrådgivning og socialt arbejde. Om – og hvordan – mennesker får hjælp afhænger af samfundets vurdering af, hvem der fortjener hjælp, og hvad der betragtes som sociale problemer. Dette kan anskues ud fra diverse teoretiske perspektiver, som giver forskellige bud herpå.
I denne antologi præsenterer en række forskere og undervisere veletablerede såvel som nyere sociologiske teorier inden for områder som anerkendelse, resonans, stigmatisering, social afvigelse, klasse, køn, følelser, sundhed og magt.
Antologien er velegnet som lærebog til socialrådgiverstuderende og som grundlag for opgaveskrivning. Andre med interesse for sociologisk teori og socialt arbejde vil dog også kunne få stort udbytte af den, fx ved at anvende den som teoretisk opslagsværk.