Sociale relationer er en ressource, der både forankrer og rækker ud over menneskers blotte fællesskab. Som netværk, normer og tillid danner den social kapital og dermed sammenhængskraft, og den beskrives derfor ofte som den lim, der får såvel grupper, organisationer som samfund til at hænge sammen.
Bogen introducerer kort og grundigt de grundlæggende teorier og perspektiver bag begrebet om social kapital - som de fremstår hos Bourdieu, Coleman og Putnam.
Hovedsigtet er gennem praktiske eksempler at anlægge et handlingsorienteret perspektiv og vise, hvordan social kapital kan forstås som en dynamisk og produktiv kraft, som det er muligt at ændre positivt ved bevidst arbejde.
Forfatterne sikrer et bredt fagligt perspektiv, og teorierne ses anvendt på felter som pædagogik, integration, boligområder, foreningsliv, demokrati, økonomi og endelig i forhold til nationalstaten i et mere overordnet og globalt perspektiv.
Social kapital som teori og praksis er anvendelig som lærebog på især samfundsvidenskabelige og pædagogiske uddannelser. Den kan derudover læses af alle, som vil vide mere om, hvorfor menneskelige fællesskaber er mere end summen af dets individer, og hvordan man kan øge den sociale kapital.
Social kapital
- som teori og praksis
Kontakt fagredaktøren
Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!
Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dkHar du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.
Læs om vores persondatapolitik